OTKRIVENA TAJNA STARA 130 GODINA! Pogledajte kakve veze imaju Džek Trbosek i Megan Markl!
Posle više od 130 godina, konačno razrešenje misterije ponuđeno je s druge strane okeana:, Foto: Youtube printscreen

ZANIMLJIVO

OTKRIVENA TAJNA STARA 130 GODINA! Pogledajte kakve veze imaju Džek Trbosek i Megan Markl!

Posle više od 130 godina, konačno razrešenje misterije ponuđeno je s druge strane okeana: od pra-praunuka jednog drugog monstruoznog zločinca Henrija Hauarda Holmsa, koji je 1896. godine osuđen i pogubljen za devet (po sopstvenom priznanju 27), a po procenama eksperata i dve stotine ubistava!

Objavljeno: 22.10.2020. 21:37h
  • 1

Zločini koji su od avgusta do novembra 1888. godine potresli London, kada je na monstruozan način na ubijeno pet prostitutki, nikada nisu razrešeni, a optužen je Džek Trbosek.

Sumnjalo se na najmanje stotinu osoba, pa čak i da je u pitanju umno poremećeni član kraljevske porodice, ali i da je ubistva počinio lični lekar kraljice Viktorije.

Posle više od 130 godina, konačno razrešenje misterije ponuđeno je s druge strane okeana: od pra-praunuka jednog drugog monstruoznog zločinca Henrija Hauarda Holmsa, koji je 1896. godine osuđen i pogubljen za devet (po sopstvenom priznanju 27), a po procenama eksperata i dve stotine ubistava!

Njegov potomak, advokat Džef Madžet, pronašao je Holmsov dnevnik i iz njega zaključio da su on i Trbosek verovatno ista osoba, jer je Holms boravio u Londonu upravo u vreme kada je ovaj grad terorisao brutalni ubica, a njegovim povratkom u Ameriku ubistva su prestala!

Znao je anatomiju

Holms je imao medicinsko obrazovanje, upravo iz anatomije, pa je tako uspevao da uspešno uklanja raskomadana tela žrtava. Po njemu, "londonska epizoda" možda je bila samo priprema za to što je "Džek Trbosek" planirao da izvede u svojoj domovini?!

Briljantan student medicine, ali nasilan muž

Prvi američki serijski ubica rođen je kao Herman Vebster Madžet, 16. maja 1861. godine u NJu Hempširu, u dobrostojećoj porodici metodista. Imao je lepo detinjstvo.

Sa 16 godina je završio srednju školu, oženio se Klarom Lovering i 1884. godine je diplomirao medicinu i hirurgiju Univerziteta Mičigen. Doktor Noem Vit, kod kojeg je radio, priznao je da je još u to vreme krao leševe da bi ih prodavao medicinskim ustanovama i školama i varao osiguravajuće kompanije naplatom polisa.

Posle razvoda (bio je nasilan) odselio se u Murs Forks, u državi NJujork, gde je viđen sa dečakom koji je kasnije nestao. Zaposlio se u apoteci gde je jedan dečak umro od leka koji mu je prodao. Promenio je ime u Henri Haurad Holms i poznat je po skraćenici H. H. Holms.

Podigao je trospratnu zgradu "Zamak smrti".

Holms je stigao u Čikago avgusta 1886. i odmah se zaposlio u apoteci koju je kupio, a bivša vlasnica i suprug su nestali. Kupio je plac nasuprot apoteke i podigao trospratnu zgradu i napravio hotel, kasnije prozvanog "Zamak smrti". Na drugom spratu je imao sobe bez prozora i sa obloženim zidovima, tajnim vratima i hodnicima, a u zidovima su bile sakrivene cevi kroz koje je puštao otrovni gas. U podrumu se nalazila burad sa kiselinom i živim krečom, peć za spaljivanje i specijalni sto za komadanje leševa.

Prva žrtva je bio juvelir i časovničar Ned Konor, čija se lepa supruga Džulija zaljubila u Holmsa, pa je kasnije nestala sa kćerkicom Perl. Holms je tvrdio da je Džulija umrla prilikom abortusa, ali je u podrumu nađena karlična kost male Perl.

Osiguravajućim kućama je postao veoma sumnjiv...

Na isti način likvidirao je i Mini Vilijems, za koju je saznao da je nasledila ogromno bogatstvo. Nizali su se zločini. Holmsova pohlepa bila je sve veća, a osiguravajuće kompanije počele su da sumnjaju i naslućuju prevare!

Uhvatio ga je detektiv osiguranja. Za dva sata je osuđen na smrtnu kaznu.

Frenk Gejer, kojeg je unajmila osiguravajuća kuća iz Filadelfije, je istragom ubistava i nestanaka stigao do H. H. Holmsa, koji je nameravao da pobegne iz zemlje, ali su ga 17. novembra 1894. uhapsili detektivi Pinkertonove agencije u Sent Luisu.

Suđenje je počelo krajem 1895. godine i trajalo je nedelju dana. Poroti su bila dovoljna dva sata da ga proglasi krivim i izrečena mu je smrtna presuda.

Telo je netaknuto!

Pogubljen je vešanjem 7. maja 1896.godine. Sahranjen je na groblju Sveti krst u Lendsdaunu, u Pensilvaniji, tako što mu je kovčeg zaliven betonom. Zbog glasina da je izbegao smrtnu kaznu, u 2017. izvršena je ekshumacija i utvrđeno je da su njegovo telo i odeća neprirodno neraspadnuti!

"Zamak smrti", gde su istražitelji otkrili užase koje je za sobom ostavio, neko je posle hapšenja zapalio, pa je izgoreo drugi sprat sa dokazima o tajnim sobama i gasnim komorama.

1 / 1 Foto: Print Screen Youtube

Zamak smrti je bio pošta do 1938. godine, pa je srušen.

Kvirel, koji je bio domar i čuvar Holmsovih tajni, izvršio je samoubistvo, ostavivši poruku: "Ne mogu da spavam". Porodica je rekla da je mesecima imao halucinacije i da se žalio da ga progone pokojnici. Tako je nestala poslednja osoba koja je mogla mnogo toga da otkrije o "Zamku smrti".

Pra-praunuk H. H. Holmsa, Džef Madžet, napisao je u knjizi "Krvave mrlje" da se ne ponosi svojim pretkom. "Ja sam potomak đavola", naveo je, pošto su eksperti Ef-Bi-Aj i CIA utvrdili da je rukopis dnevnika autentičan. Na osnovu DNK analize urađene u Londonu, Madžet je nepobitno ustanovio da je u srodstvu sa Megan Markl, suprugom princa Harija, i zaključio da i ona ima rodbinske veze sa H. H. Holmsom, odnosno Džekom Trbosekom.

Bonus video:

(Espreso.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media