DRONOM SNIMLJENA JEZIVA SCENA: Kad sam video ovo, SRCE MI SE SKAMENILO! (FOTO)
Ajkula, Foto: Youtube printscreen

da se naježiš

DRONOM SNIMLJENA JEZIVA SCENA: Kad sam video ovo, SRCE MI SE SKAMENILO! (FOTO)

Metar i po dugog morskog psa od napada na surfera je možda odbio zvuk drona

Objavljeno: 13:54h

Jeziva snimak snimljen dronom, podseća na slavnu scenu iz filma Ralje, prikazuje velikog belog morskog psa koji pliva oko surfera na dasci, dok je ovaj posve nesvestan ko ga vreba iz dubina, piše Sky News.

Matt Wilkinson (32) uopše nije primetio psinu dok je rukama veslao na svojoj dasci u vodama kod Balline u Australiji, a u kakvoj je opasnosti bio shvatio je tek nakon što je kasnije pogledao video.

Metar i po dugog morskog psa od napada na surfera je možda odbio zvuk drona ili dodir užeta koje je veslo s daske, kasnije su rekli stručnjaci za te životinje.

'Čini mi se da sam čuo zvuk njegovog repa pa sam se okrenuo, ali ništa nisam video. Imao sam neki čudan osećaj, no samog sam sebe uverio da je sve u redu, kao što uvek radiš kad si na surfovanjju', kazao je Wilkinson.

Nekoliko trenutaka kasnije, s drona se začula snimljena poruka da je morski pas u blizini te da svi hitno izađu iz vode.

Kad je surfer kasnije vido snimku, rekao je da mu je skoro srce stalo.

Beau Monks iz organizacije Surf Life Saving NSW koji je upravljao dronom, kaže kako je osetio strah dok je gledao morskog psa kako izranja iz dubina i počinje kružiti oko Wilkinsona.

'Nisam posve siguran zašto se morski pas odlučio okrenuti i otići u poslednji trenutak. Možda je bilo nešto jednostavno poput dodira užeta s daske ili zvuk propelera s drona.'

Monks kaže kako morska stvorenja ponekad naglo beže kad im se približi dron.

Inače, u Novom južnom Walesu zabeleženi su brojni napadi morskih pasa zbog čega dronovi patroliraju iznad voda uz plaže u Ballini, pogotovo sad kad traju školski praznici.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.