Misterija rešena: Evo šta skriva kofer od kojeg se predsednik SAD ne odvaja! (VIDEO)
Foto: Stock

otkriveno

Misterija rešena: Evo šta skriva kofer od kojeg se predsednik SAD ne odvaja! (VIDEO)

Svi zamišljamo veliko crveno dugme, koje predsednici pritisnu i ono aktivira nuklearne bombe, ali to u stvarnosti nije tako
Objavljeno:

Hilari Klinton je nedavno pokušala da opiše Trampa kao nesposobnjakovića koji ne bi smeo da ima moć za pokretanje američkog nuklearnog arsenala.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Da li želimo da njegov prst bude na dugmetu - zapitala je masu Clintonova u San Dijegu.

Njen republikanski protivnik je oštro odbacio napade i rekao kako će nuklearno oružje da koristi isključivo kao poslednje sredstvo koje ima u rukama.

Međutim, iako svi zamišljamo veliko crveno dugme, koje predsednici pritisnu i ono aktivira nuklearne bombe, to u stvarnosti nije tako. Predsednik ne stiska dugme, već poseduje takozvanu "biskvit" karticu sa nuklearnim kodovima i aktovku, koja se naziva "fudbal" a koja sadrži informacije koje su potrebne za pokretanje nuklearnog napada.

- Morate da budete spremni u svakom trenutku i uvek te stvari da imate pri ruci - rekao je Pit Mecger, koji je tri godine bio jedan od pet posebnih agenata tajne službe koji su naizmenično nosili aktovku za nuklearno lansiranje tokom perioda kad je Ronald Regan bio predsjednik.

"Fudbal torba" mora uvek da bude uz predsednika. Ona ide sa njim na putovanja, u hotelu odseda na istom spratu, prati ga kroz Belu kuću i ide istim liftom kao predsednik. Nju štite i nose posebni agenti tajne službe. Postoji takođe i "fudbal torba" za potpredsednika, ukoliko je predsednik onesposobljen.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.