MISTERIOZNA SMRT RUSKE MODELSICE KOD NATO BAZE? O čemu je ovde tačno reč, NIKOME NIJE JASNO!
Galina se na Instagramu, gde je imala 102.000 sledbenika, opisala kao „model, putnik, ljubitelj joge, hedonista i zemaljski patriota“, Foto: Printscreen

čudna priča

MISTERIOZNA SMRT RUSKE MODELSICE KOD NATO BAZE? O čemu je ovde tačno reč, NIKOME NIJE JASNO!

Lusu je dodao da je nakon što je telo Fedorove pronađeno policija takođe zaplenila sadržaj gumenjaka, koji je uključivao kamere, mobilne telefone, računar i dron

Objavljeno: 09:37h

Italijanska policija ispitala je britanskog fotografa u vezi sa utapanjem ruskog glamuroznog modela na Sardiniji prošlog vikenda. Galina Fedorova pozirala je za potrebe fotosešna u blizini velike baze NATO na italijanskom ostrvu. Snaper Jev Taranovs je navodno plivao sa 35-godišnjom Fedorovom kada se njihov iznajmljeni gumenjak izbušio na sidro, ostavljajući par nasukan u vodi iza jake struje. Fedorova je očigledno želela da se ohladi nakon njihove foto sesije.

Prema rečima Taranovsa, pokušali su da doplivaju do plovila, ali je udaljenost bila prevelika i nakon nekog vremena je Fedorovuizgubio iz vida. Nešto kasnije, primetio je brod i uspeo je da dozove mornare, koji su ga spasili. Tada je pokrenuta operacija potrage za Fedorovom.

foto: Printscreen

"Istraga se nastavlja, a prema vrlo preliminarnom izveštaju, mlada žena se utopila", rekao je u četvrtak Enriko Lusu, zamenik tužioca sa sedištem u glavnom gradu Sardinije Kaljariju, za francusku državnu novinsku agenciju AFP. Lusu je dodao da je nakon što je telo Fedorove pronađeno policija takođe zaplenila sadržaj gumenjaka, koji je uključivao kamere, mobilne telefone, računar i dron.

Dron je alarmirao policajce i podstakao tužioce da pažljivije razmotre slučaj, dok se Fedorova utopila blizu jedne od najvećih italijanskih vojnih baza na obali Teulade, izvestio je rimski dnevnik Koriere dela Sera. U upotrebi od 1950-ih, NATO-ov blok pod vođstvom SAD-a koristi je za ratne igre i vežbe gađanja uživo i obično je zabranjena za javnost.

Portparol italijanske policije rekla je za britanski tabloid The Mirror: „Interesovanje za snimke bespilotnih letelica postoji, jer se to dogodilo vrlo blizu NATO poligona. Moramo biti sigurni da modno slikanje nije bio pokriće za špijunsku misiju."

Izveštaji u Rusiji kažu da je Fedorova bila iz Ufe, u centralnoj Rusiji, a živela je u Parizu. Galina se na Instagramu, gde je imala 102.000 sledbenika, opisala kao „model, putnik, ljubitelj joge, hedonista i zemaljski patriota“.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.