KOD SARDINIJE POTPUNO IZGORELA NAJLUKSUZNIJA JAHTA NA MEDITERANU: Kapetan s BALKANA spasio veću KATASTROFU! (VIDEO)
Lady MM plovila je pod zastavom Kajmanskih otoka, Foto: Printscreen

užas

KOD SARDINIJE POTPUNO IZGORELA NAJLUKSUZNIJA JAHTA NA MEDITERANU: Kapetan s BALKANA spasio veću KATASTROFU! (VIDEO)

Na žalost, sav taj luksuz u samo nekoliko trenutaka nestao je u plamenu.

Objavljeno:

Veliki požar zahvatio je megajahtu Lady MM u moru nedaleko Sardinije. Jahta je potonula, a 17 članova posade i putnika spašeno je, javljaju mediji. Kapetan jahte je Hrvat, a još pet članova posade su hrvatske nacionalistu. Svi su spašeni i dobro su, a ambasada iz Rima u stalnom je kontaktu s njima.

Italijanski mediji javljaju da se protivpožarni alarm na jahti oglasio jutros oko 6 sati dok je jahta brodila od Kaprija prema Porto Červu. U trenutku izbijanja požara nalazila se oko pedeset nautičkih milja od Kapo Komino.

Lokalne službe odmah su pokrenule akciju spašavanja u kojoj su učestvovala dva patrolna broda i helikopter. Po njihovom dolasku na mesto havarije na brodu su videli samo vatru i gust dim, ali nije bilo nikoga od članova posade.Naknadno se doznalo da su oni u panici napustili brod na motornom gumenjaku, te su živi i zdravi. Patrolni brodovi presreli su ih i odvezli na sigurno.

Italijanski mediji hvale prisebnost kapetana broda hrvatske nacionalnosti. On je na vreme shvatio što se događa te je naredio zatvaranje golemih tankova u kojima se nalazilo više od sedamdeset hiljada litara dizela. Time je izbegnuta još veća ekološka katastrofa, javljaju mediji.

Naime, time se značajno umanjuje mogućnost za izlevanje goriva u more i ekološki akcident, a prvi izveštaju govore kako su rezervoari dovoljno dobro zatvoreni te da nema curenja nafte u okolinu.

Lady MM plovila je pod zastavom Kajmanskih otoka. Bila je dugačka 47 i po metara, a uprkos svojoj težini od 500 tona može postići maksimalnu brzinu od 17 čvorova, dok joj je brzina krstarenja 13 čvorova. Namenjena je za prihvat deset putnika u pet kabina, među kojima su glavni apartman, jedna VIP kabina, jedna velika kabina te dve kabine za po dve osobe. Putnike opslužuje devet članova posade koji brinu da luksuzno letovanje prođe u najboljem redu.

Na žalost, sav taj luksuz u samo nekoliko trenutaka nestao je u plamenu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.