OVO JE RODNO MESTO MELANIJE TRAMP: Za vreme Jugoslavije, tu se proizvodilo nešto zbog čega su svi CRVENELI!
U njenim imigracionim papirima ili postoji neka mračna tajna ili se nečega u Sloveniji jako boji jer više ne dolazi, Foto: Printscreen

tajna

OVO JE RODNO MESTO MELANIJE TRAMP: Za vreme Jugoslavije, tu se proizvodilo nešto zbog čega su svi CRVENELI!

Mnogi nekadašnji Melanijini sugrađani kritikuju prvu damu, jer je detalje o svom životu u Sloveniji dosta promenila kad je davala intervjue

Objavljeno: 13:34h

U malom slovenačkom mestu Sevnica, sa svega 5.000 stanovnika, rođena je Melanija Tramp, prva dama Sjedinjenih Američkih Država. Upravo zbog te činjenice je ono postalo popularno među posetiocima nakon Trampove inauguracije.

Turisti su i ranije posećivali ovo mesto koje ima stari grad s tvrđavom, ali je taj broj na račun Melanijinog imena porastao za 15 odsto, odnosno za 20.000 posetilaca. Zbog toga je početkom godine ponovo otvoren i jedini hotel u Sevnici.

Lokalci i dalje zarađuju prodajom suvenira, pita, kolača, pa čak i kozmetike sa njenim likom i imenom (iako je Melanija pretila tužbama zbog toga), a nedavno je objavljena još jedna njena biografija, koja se može kupiti u Sevnici - "Melanija Tramp: Slovenska strana priče" čija je naslovnica ukrašena crvenom komunističkom zvezdom.

foto: Printscreen

Jedan od lokalnih biografa prve dame SAD, Bojan Požar, kaže da "u njenim imigracionim papirima ili postoji neka mračna tajna ili se nečega u Sloveniji jako boji jer više ne dolazi". U Sevnici, kažu, nije bila više od deset godina, a sumnjaju da će uskoro doći, iako je baš u njenom rodnom mestu nikao kult Melanije Tramp ovekovečen čak i kolačima sa njenim imenom. "Ona odbija da daje intervjue za slovenske medije, kao da želi potpuno da isključi Sloveniju iz svog života. Kada je bila u Vatikanu u maju, mogla je da dođe i u Sloveniju. Let od Vatikana do Slovenije traje trideset minuta," kaže Bojan Požar.

Prvih 20 godina života Melanija je provela u Sevnici, nakon čega se 1992. godine odselila da bi radila kao model u Austriji, Italiji i Francuskoj. Već tada je bila ambiciozna, i odlučna da se više ne vrati, piše "Dejli bist".

foto: EPA-EFE/ Yuri Gripas / POOL

Mnogi nekadašnji Melanijini sugrađani kritikuju prvu damu, jer je detalje o svom životu u Sloveniji dosta promenila kad je davala intervjue. Jedan od njezinih žešćih kritičara je Igor Omerza, koji je s Požarom pisao njenu biografiju. Takođe je i bivši zamenik gradonačelnika Ljubljane i član slovenačkog parlamenta. "Melanija je rekla i napisala da je njen otac bio menadžer. To nije tačno, jer je njen otac imao prodavnicu auto delova u Ljubljani. Za majku je rekla da je bila dizajnerka i da je završila studije arhitekture, što takođe nije istina. Njeni roditelji nisu nikada završili fakultet, a nije ni ona", kaže Omerza.

Ljudima u Sevnici nije promaklo da Melanija često izgleda nesrećno zbog svoje nove uloge i pitaju se hoće li uspeti da utiče na Donalda ili će biti tiha i pokorna kao što je bila njena majka Amalija Knavs prema svom suprugu Viktoru. Amaliju i Viktora u Sevnici sugrađani viđaju svakih par meseci, ali Melanija nikada nije s njima.

foto: Printscreen

Danas porodica Knavs u Sevnici ima modernu kuću na dva sprata, u centru novog dela grada. Nije posebno grandiozna, ali je daleko luksuznija od skromnog stana u kojem su odrasle Melanija i njena sestra Ines. Kuća se nalazi blizu spomenika u obliku gigantske čizme sagrađenog na ulazu u Sevnicu, kojim se odala počast lokalnoj fabrici cipela, Kopitarna iz koje su prošle godine Melaniji poslali papuče na dar. U Sevnici ima još nekoliko fabrika. Tu je Lisca, jedan od najvećih proizvođača donjeg veša u Evropi, te fabrika tekstila Jutranjka gde je nekad Melanijin otac radio kao vozač, a majka Amalija na odeljenju za proizvodnju dečije garderobe.

foto: Printscreen

Lisca je, kažu na sajtu ovog poplarnog proizvođača, namenjena ženama koje od donjeg veša žele više, ženama koje u nošenju žele uživati i ugađati sebi i drugima. Ponuda proizvoda Lisca programski je zaokružena, namenjena različitim tipovima potrošača s obzirom na njihov stil života, kao i za različite prilike, odnosno namene nošenja.

Dodatna prednost robne marke Lisca je u širini asortimana koji, pored normalnih veličina, uključuje i širok izbor modela u većim veličinama. Lisca je sinonim za optimalno prileganje u kombinaciji sa savremenim ženstvenim izgledom, koji je jednom romantičan, drugi put razigran, treći put smeo i zavodljiv, ali uvek sa mnogo šarma i stila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.