Leče se njime, kupaju u njemu i stalno ga cirkaju: Zašto Česi piju najviše piva na svetu? (FOTO) (VIDEO)
Foto: Thinkstock

Šiju sve nacije!

Leče se njime, kupaju u njemu i stalno ga cirkaju: Zašto Česi piju najviše piva na svetu? (FOTO) (VIDEO)

- Dajte mi ženu koja voli pivo i osvojiću svet! - rekao je nemački car Vilhelm II. Njemu to nije uspeo, ali su ga Česi svojim pivom ipak osvojili!
Objavljeno: 17:18h

Tropske vrućinčine napolju, neko je na plaži, neko u kadi, neko na planini, većina nas u kancu. Po vrelom vremenu svakako treba se "hidrirati" (ko je rek'o Nada Macura?), pa dok mi poslednji preko dana uglavnom pijemo vodu, sokove i kafu, ostalima ništa ne smeta da se na 30+ stepeni rashlađuju pivom (šta god Nada o tome mislila!).

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ne računajući vodu, na prvom i drugom mestu globalne liste potrošnje pića stalno se tuku kafa i čaj, dok na trećem samouverno stoji - pivo!

Letnie orzeźwienie / Summer chill

- Dajte mi ženu koja voli pivo i osvojiću svet! - rekao je nemački car Vilhelm II. Očigledno da nije uspeo da nađe takvu, pošto je 1918. ostao i bez sopstvene zemlje. Oni koji su, međutim, uspeli da svojim ječmenim nektarom osvoje svet su Česi! (Njhove žene definitivno vole pivo, ali o njima na kraju ove priče...)

Pivo je za Čehe pravo nacionalno blago, čijem kvalitetu se vekovima poklanja posebna pažnja. Veruju da je pivo veoma zdravo za probavu i bubrege, da snižava krvni pritisak, jača kosti, smanjuje rizik od raka, srčanog i moždanog udara, kao u da je odlično za za lep izgled kože.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.