DŽABALEBAROŠ LEVEL PRO: Firma ga plaćala 16.150 evra mesečno ni za šta, a na kraju ju je i tužio!
Foto: Profimedia

gospodin

DŽABALEBAROŠ LEVEL PRO: Firma ga plaćala 16.150 evra mesečno ni za šta, a na kraju ju je i tužio!

Kada je “Lafarž” 2015. najavio preraspodelu osoblja zbog fuzije sa “Holcim”-om, Zenon se nadao da će dobiti ogromnu sumu, otpremninu od 2 miliona dolara. To se nije dogodilo pa je tužio firmu

Objavljeno:

Antoan Zenon imao je “posao” iz snova. Ništa nije radio a dobijao je 16.150 evra mesečno.

Jedino što je morao to je da kao izvršni direktor kompanije “Lafarž Holcim” svako jutro dođe na posao i da ode kući u odgovarajuće vreme i to je to. A šta bi radio za to vreme, izlazio napolje i šetao ili spavao na poslu ili gledao filmove, to je bila njegova stvar.

Kada je “Lafarž” 2015. najavio preraspodelu osoblja zbog fuzije sa “Holcim”-om, Zenon se nadao da će dobiti ogromnu sumu, otpremninu od 2 miliona dolara. To se nije dogodilo pa je tužio firmu.

Iz kompanije mu je rečeno da nema pravo na učešće u programu, a to su potvrdile i sudije u Francuskoj, i to tri puta.

Apelacioni sud u Parizu presudio je da Zenon ne može dobiti novac opredeljen za socijalni program, jer je već prihvatio premeštaj na radnu poziciju u Singapuru.

Zenon je tražio oko 2,1 miliona evra. Kako bi izbegao tužakanja na sudu, “Lafarž” mu je prema presudi, plaćao nadoknadu od 16,195 evra bruto mesečno, s tim što nije morao da bude angažovan na bilo kakvom radnom mestu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.