10 stvari koje sigurno niste znali o Hitleru! (GIF)
Foto: Profimedia

nacističke zanimljivosti

10 stvari koje sigurno niste znali o Hitleru! (GIF)

Bilo da je u pitanju njegov ljubavni život ili konzumiranje psihoaktivnih supstanci, gomila je stvari koje ljudi ne znaju o Adolfu Hitleru, masovnom ubici, ljubitelju životinja i protivniku cigareta
Objavljeno: 21:53h
Adolf Hitler Nemačke,
fan Diznijevih crtaća, ulični slikar, pisac koje niste znali o njemu.
1. BIO JE NA 28 RAZLIČITIH DROGA Kokain, amfetamin (spid) i kristal met samo su najpoznatije supstance koje je Adolf konzumirao.
2. HITLEROV LJUBAVNI ŽIVOT Bio je u vezi sa svojom nećakom, koja je bila dvadeset i kusur godina mlađa.
3. UBRIZGAVAO JE BIKOVU SPERMU KROZ INJEKCIJU To je bila "vijagra" tog vremena.
4. HITLEROVI OMILJENI JEVREJI Hitlerova prva ljubav bila je Jevrejka. Nekim prijateljima iz detinjstva i porodičnom doktoru poštedeo je živote i proglasio ih "plemenitim Jevrejima" tokom holokausta.
5. UMETNOST Nakon majčine smrti, Hitler je proveo 4 godina na bečkim ulicama prodavajući razglednice koje je sam oslikavao. Dvaput je pokušao da se upiše na slikarsku akademiju u Beču, ali nije uspeo.
6. "MEIN KAMPF" SE UŽASNO PRODAVALA KADA JE IZAŠLA. Ali je do kraja Drugog svetskog rata prodata u 10 miliona primeraka, i to samo u Nemačkoj. Hitler je napisao još jednu knjigu, ali ona nikada nije objavljena.
7. HITLER I AMERIKA Hitler je obožavao Diznijeve crtane filmove. Čak je kupio i licencu za "Snežanu i 7 patuljaka" kako bi mogao da gleda ovaj crtani u svom bioskopu. Bio je i veliki poštovalac Henrija Forda i držao je njegovu sliku na stolu, da mu služi kao inspiracija.
8. BORAC ZA PRAVA ŽIVOTINJA Bio je vegetarijanac, oštro je kažnjavao okrutnost prema životinjama. Uveo je zakone protiv ubijanja životinja.
9. KAMPANJA PROTIV PUŠENJA Bio je zagovornik anti-smoking kampanja. Podigao je porez na duvan i čašćavao zlatnim časovnicima sve u njegovom okruženju koji su uspeli da ostave cigarete.
10. PREŽIVEO JE 42 ATENTATA! Hitlera su probali da ubiju bombom, metkom, otrovom... Ali nije im polazilo za rukom. Imao je ludu sreću.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.