ZNAM DA JE ON URADIO! Kristijanov prijatelj otkrio kroz kakve je strahote prošla mala Medi nakon otmice!
Kristijan je bio sposoban lopov, krao je sve, satove, dokumente, vrednosti, Foto: Profimedia / EPA / Interpol

novi detalji

ZNAM DA JE ON URADIO! Kristijanov prijatelj otkrio kroz kakve je strahote prošla mala Medi nakon otmice!

Bio je perverzan i mogao je oteti dete zbog seksualne želje ili zbog novaca

Objavljeno: 11:47h

Medi Meken je nestala pre 13 godina, a nemački inspektori sada veruju da ju je oteo i ubio Kristijan Brukner (43).

U njegovom kamperu pronašli su i kupaći kostim za devojčice.

Kristijan Brukner je i dalje u zatvoru jer je napao i silovao stariju Amerikanku. Istražitelji sumnjaju da je oteo Maddie, ali i da bi mogao biti odgovoran i za slučajeve otmice i ubojstva još nekoliko dece.

Prema pisanju Sana sada se javio Mikael Tatšl (47), Austrijanac iz Graca koji je bio Kristijanov prijatelj, ali i "cimer" u zatvoru.

- Znam da je to učinio, znam da je oteo Medi. Dok smo zajedno stanovali, pričao mi je o tome kako decu prodaje u Maroko. Moguće da je prodao Madlin pedofilima. Tada o tome nisam previše razmišljao. Možda sam trebao - rekao je Tatšl kojeg su ispitali nemački tužitelji.

Medi je, podsetimo, nestala 3. maja 2007. godine u Portugalu u mestu Praja da Luz gde je bila na odmoru sa svojom porodicom. Tada je Kristijan zajedno s Mikaelom živio u susednom mestu. Obojica su se bavila kriminalom te su završili u pritvoru jer su krali dizel. Pušteni su u decembru 2006.

- Kristijan je bio sposoban lopov, krao je sve, satove, dokumente, vrednosti. Lako je mogao provaliti u apartman na prvom spratu. Bio je perverzan i mogao je oteti dete zbog seksualne želje ili zbog novaca - kaže Mikael koji od aprila 2019. živi opet u Gracu i tamo radi.

Kaže kako je u međuvremenu video dokumentarni film o Medi te da je bio uveren da Kristijan ima veze s tim, ali se nije javio policiji jer se bojao zbog svoje kriminalne prošlosti. No ubrzo nakon toga istražitelji su mu pokucali na vrata. Ispitivali su ga o Kristijanu čak dva dana, ukupno 14 sati.

- Bili su vrlo detaljni. Rekao sam im sve što znam, pa Kristijan mi je svojevremeno bio najbolji prijatelj. Rekao sam im kako sam uveren da je on to učinio - rekao je Mikael.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.