KORONA VIRUS RADI ZA NARKOKARTELE! Razvaljuju policiju otkad je krenula epidemija, evo i zašto!
On je dodao da, kada se jedan policajac razboli, Foto: Liveleak

koronavirus

KORONA VIRUS RADI ZA NARKOKARTELE! Razvaljuju policiju otkad je krenula epidemija, evo i zašto!

Naoružani napadači su proteklih nedelja oteli i ubili sedam policajac

Objavljeno:

Pandemija korona virusa preti da zaustavi borbu Meksika protiv nekih od najopasnijih narko-bandi pošto se policajci i zvaničnici sve više razboljevaju, snage bezbednosti preusmeravaju da čuvaju zdravstvene centre, a vojne kasarne pretvaraju u klinike za lečenje od Kovida-19.

Moćni kartel "Halisko" i njegovi rivali koriste oslabljenost bezbednosnih snaga kako bi pojačali borbu za kontrolu nad trgovinom drogom u Meksiku, navode bezbednosni zvaničnici i analitičari.

S druge strane, vojska pomaže u borbi protiv korona virusa, a kasarne su pretvorne u klinike za lečenje od Kovida-19.

Takođe, policajci koji imaju prekomernu težinu ili neke od ranijih bolesti, sklonjeni su sa ulica u pojedinim oblastima jer se smatra da su u velikom riziku da se zaraze korona virusom, navode meksički zvaničnici.

Prema navodima zvaničika meksičke države Gerero, gde je aktivno oko 40 naoružanih grupa, uključujući "Halisko nju dženerejšon kartel", policijske snage oslabljene su pandemijom korona virusa u svojim redovima.

On je dodao da, kada se jedan policajac razboli, prosečno još četvoro mora da ide u izolaciju na dve nedelje i istakao da pojedini policajci pojavljuju sa sumnjivim opravdanjima kako bi izbegli posao.

Naoružani napadači su proteklih nedelja oteli i ubili sedam policajaca, 10 ljudi u jednom centru za odvikavanje od droge i izbacili 12 izrešetanih tela rivalske kriminalne grupe, sve u oblastima u kojima deluje "Halisko nju dženerejšon", prenosi Rojters.

Sa više od 19.000 preminulih, Meksiko je na sedmom mestu u svetu po broju smrtnih slučajeva od posledica korona virusa.

U toj zemlju ukupno je registrovano 159.793 slučaja korona virusa, pokazuju podaci sajta Worldometers.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.