NAKON KORONE STIŽE NOVA GLOBALNA PRETNJA: NASA upozorava da nam od ovoga preti velika opasnost!
Naučnici kažu da je veoma važno da ozbiljno krene da se razmišlja o boljoj opremi, Foto: Shutterstock

STRAŠNO!

NAKON KORONE STIŽE NOVA GLOBALNA PRETNJA: NASA upozorava da nam od ovoga preti velika opasnost!

Poslednji, koji će i najbliže proći kraj Zemlje trebalo bi da ostane na bezbednoj udaljenosti

Objavljeno:

Poslednjih sedmica NASA je upozorila na nekoliko potencijalno opasnih asteroida da se približavaju Zemlji, ali ove nedelje će ih biti čak pet, od toga će dva koliko danas proleteti kraj naše planete.

Poslednjih sedmica NASA je upozorila na nekoliko potencijalno opasnih asteroida da se približavaju Zemlji, ali ove nedelje će ih biti čak pet, od toga će dva koliko danas proleteti kraj naše planete

Asteroidi 2013 XA22 i 2020 KZ3 širine, širine 100, odnosno 20 metara trebalo bi danas da projure kraj Zemlje.

Sledeći opasan asteroid, veličine kuće, očekuje se da prošiša kraj nas u sredu 10. juna, a potom u četvrtak Zemlji prete još dva asteroida koji su širine oko 25 metara.

Poslednji, koji će i najbliže proći kraj Zemlje trebalo bi da ostane na bezbednoj udaljenosti od nekih 2,3 miliona milja.

Iako iz NASA saopštavaju da će svih pet asteroida proći na relativno bezbednoj udaljenosti od Zemlje, ističu da postoji razlog za zabrinutost. Naime, čak četiri od ovih pet asteroida uočeno je tek polovinom, odnosno krajem maja, što znači da ne bismo imali vremena da se odbranimo od potencijalnog udara da proleću išta bliže Zemlji.

Naučnici kažu da je veoma važno da ozbiljno krene da se razmišlja o boljoj opremi i odbrambenom sistemu koji bi sprečio da neki od budućih asteroida ikad udari Zemlju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.