"Na onom svetu su mi rekli da mogu da odaberem život, a rak će nestati": Anita je umrla, oživela, pa OTKRILA TAJNU
Granica između života i smrti je mala, Foto: Profimedia

spiritualnost

"Na onom svetu su mi rekli da mogu da odaberem život, a rak će nestati": Anita je umrla, oživela, pa OTKRILA TAJNU

Ako vam je potrebna promena karijere, važno je sagledati sopstvene obaveze i napraviti mudre odluke.

Objavljeno: 21:45h

Umirala je... Anita Murdžani pamti da je osetila kako joj duh napušta okove tela izmučenog kancerom i lagano odlazi u drugu dimenziju. Svi koji su je voleli, uključujući i njenog supruga, verovali su da će svakog trenutka udahnuti poslednji put.

Dok je polako klizila u smrt, Anita je osetila nešto predivno: „Bukvalno me je preplavio osećaj ljubavi. Takođe sam doživela izuzetnu jasnoću misli i shvatila zbog čega imam kancer, zašto sam dobila ovaj život, kakva je uloga svakog člana moje porodice i kako uopšte život funkcioniše. Kada sam prešla na drugu stranu, shvatila sam da su sve odluke koje sam donosila i način na koji sam živela uvek bili posledica straha a ne ljubavi. Takav pristup životu je kod mene izazvao bolest.“ Tokom tog iskustva bliske smrti koje je detaljno opisano u njenoj knjizi "Umreti da bih postala Ja", susrela je i svoju blisku prijateljicu koja je umrla prethodne godine, ali i svog pokojnog oca.

- Količina ljubavi koju sam osetila je bila neverovatna. Gledano iz te perspektive shvatila sam koliko sam moćna i kakve fantastične mogućnosti ljudska bića mogu da ostvare. Pružena mi je mogućnost izbora da se vratim u život ili da nastavim putem ka smrti. Rečeno mi je da još nije došlo moje vreme da umrem, ali da uvek postoji izbor. Znala sam da će ako izabarem život moje telo veoma brzo ozdraviti i to ne za nekoliko meseci ili nedelja, već za nekoliko dana.

"Odabrala je život i spasila se."

Takođe joj je rečeno da će, ako odabere smrt, doći do otkazivanja rada organa njenog tela kao posledica komplikacija vezanih za kancer. Sa druge strane, ako odabere život, njeni organi će ponovo povratiti svoju normalnu funkciju i kancer će nestati.

Odabrala sam da se vratim u život. Dok sam polako otvarala oči, videla sam oko sebe lekare i medicinsko osoblje kako mi se osmehuju. Ponovo su uradili testove i rekli mi da su moji organi počeli da funkcionišu normalno. Nisu mogli da veruju da sam zapravo počela da se oporavljam i to u poslednjem stadijumu kancera!

Anita Murdžani je izuzetno osećajna osoba, prepuna ljubavi. U svojoj knizi ona detaljno objašnjava koncept ljubav protiv straha.

Ne odričite se istinskih strasti!

Kada odluku donosimo iz straha, mi saopštavamo univerzumu da ne verujemo u način njegovog funkcionisanja. Na primer, ako umesto posla koji volite odaberete drugi posao jer se bojite da nećete imati dovoljno navca, to će uzrokovati veliki broj zdravstvenih problema. Da ne pominjem kako ponekad ne morate da uradite „ono što morate da uradite“ da biste preživeli, ali ako se i upustite u kratkoročnu avanturu sticanja novca poslom koji vas ne ispunjava zadovoljstvom, bar se potrudite da se ne odreknete svoje prave strasti. Ustanite u cik zore i radite sa strane, ako već morate da zaradite, ali ne odričite se posla koji volite.“

Recimo da ne živite životom kakvim vaša duša želi da živite. Mrzite svoj posao, vaša ljubavna veza je daleko od one kakvu biste voleli da imate i uz sve to, ne priznajete sebi ko ste vi zapravo. Doneli ste toliko mnogo odluka iz straha, da ste se zapleli u mrežu iz koje ne možete da pobegnete.

- Sve počinje upravo u tom trenutku - piše Anita Murdžani.

- Morate da donesete svesnu odluku da biste donosili odluke iz ljubavi. To znači da bi trebalo jednostavno da kažete NE osobi kojoj biste u normalnim okolnostima uvek rekli DA. Većina ljudi ne može tek tako da napusti dotadašnji život i ostavi sve za sobom, ali itekako možete da analizirate kuda želite da stignete i da polako počnete da se krećete u tom pravcu.

Ako vam je potrebna promena karijere, važno je sagledati sopstvene obaveze i napraviti mudre odluke. Sedite u tišini, krenite na duge šetnje, meditirajte – zamolite univerzum da vas vodi. Odgovor bi mogao da bude u malim promenama koje će dovesti do preokreta u vašem životu. Ili ćete možda čuti gromoglasni savet da treba da okrenete leđa svemu što je do tog trenutka činilo vaš život. Morate verovati univerzumu da će vam pružiti odgovarajući savet tako da svi delići slagalice legnu na svoje mesto.

- Šta god da radite, nemojte živeti u strahu. Da biste stigli tamo gde treba da stignete, morate prepustiti uzde univerzumu i dozvoliti svom životu da konačno dobije smisao - kaže Anita Murdžani.

Suočena sa izborom između života i smrti, ona je spoznala sopstvenu moć: „Shvatila sam da se ne treba bojati ničega. I bila sam slobodna!“

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.