OBOJE SU KAO BEBE OSTAVLJENI U TORBAMA: Brat i sestra se našli posle 50 GODINA, otkrivena velika PORODIČNA TAJNA
Sreli se posle 50 godina, Foto: Daily Mail printscreen

KAKVA PRIČA!

OBOJE SU KAO BEBE OSTAVLJENI U TORBAMA: Brat i sestra se našli posle 50 GODINA, otkrivena velika PORODIČNA TAJNA

Dejvid Mekbrajd (58) pronađen je u torbi 1962. godine, dok je njegovu sestru Helen Vard (52) pronašao vozač kamiona u telefonskoj govornici šest godina kasnije

Objavljeno:

Trenutak kad su se brat i sestra, oboje pronađeni napušteni u identičnim torbama s crvenim kariranim uzorkom, susreli nakon 50 godina rasplakao je sve i otkrio mračnu tajnu koju su njihovi roditelji sakrivali decenijama.

Dejvid Mekbrajd (58) pronađen je u torbi 1962. godine, dok je njegovu sestru Helen Vard (52) pronašao vozač kamiona u telefonskoj govornici šest godina kasnije.

Njihova potraga za korenima otkrila je ljubavnu aferu koja je trajala 40 godina između njihova protestantskog oca i katoličke majke i koja je trajala i za vreme krvavih sukoba u Sjevernoj Irskoj u 1960-ima.

Oboje su učestvovali u emisiji britanskog kanala ITV ''Davno izgubljena porodica, rođeni bez traga'', nakon što su zahvaljujući DNK testa otkrili da onaj drugi postoji.

Tokom potrage za daljim članovima porodice saznali su kako imaju i 14-ero polubraće s očeve strane. Otkrili su i kako su njihovi roditelji bili u tajnoj vezi čak 40 godina, ali ih je razdvajala religija.

Naime, njihov otac bio je oženjeni protestant koji je u braku s drugom ženom imao 14-ero dece i živeo je u Dublinu, dok je njihova majka, koja je bila 17 godina mlađa od njihova oca, bila katolkinja koja je u to doba živela na području Severne Irske.

Brat i sestra susreli su se u Dablinu, što su popratile i televizijske kamere.

– Ne mogu da verujem da je došao taj dan. Provedeš celi život nadajući se, a sad se konačno događa. Ne mogu da verujem – izjavila je 52-godišnja Helen, dok je njen brat Dejvid istaknuo kako je tužno što policija nije povezala dva i dva jer bi tada možda zajedno odrasli.

Oboje su ostali zapanjeni kad su otkrili da su bili napušteni na isti način, usvojeni u dobrim porodicama, a imali su srećno detinjstvo i život.

– Ovo je čudo. Čudan je osećaj sedeti nasuprot svoje prave porodice. Čudno je i uzbudljivo upoznati vlastitog brata nakon 51 godine – navela je Helen, prenosi Daily Mail.

Nažalost, nikad neće dobiti priliku upoznati svoje biološke roditelje. Naime, otac im je preminuo 1993. godine, dok je majka umrla 2017. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.