Ove životinjice su plaćali milionima: Najskuplji ljubimci na svetu (FOTO) (VIDEO)
Foto: beta/Youtube

vredna bića

Ove životinjice su plaćali milionima: Najskuplji ljubimci na svetu (FOTO) (VIDEO)

Ljubav prema životinjama nekada se meri milionima dolara.
Objavljeno:

Kako vam se čini kada ljubitelji životinja daju hiljade, pa čak i milione dolara za svoje ljubimce? E pa oni ne žale, ali ajde da prelistamo koliko to nisu žalili. Srećan dan papagaja! 10 razloga zašto su ovo najgotivnije životinje! (VIDEO) (GIF) (FOTO) Na prvom mestu najskupljih pasa je definitivno tibetanski mastif, jer je jedan primerak ove rase prodat za 2 miliona dolara.

foto: Reuters

Kupac u Kini je kupio ovog psa zlatne boje, starog godinu dana, visokog oko 80 centimetara i teškog 90 kilograma na izložbi pasa u provinciji Zećijang za 12 miliona juana, odnosno 1,9 miliona dolara.

foto: Reuters

Tibetanski mastif je ogromna i ponekad okrutna životinja, koja svojim izgledom podseća na lavove.

foto: Beta

Retki su, pa su cene jako visoke, a i u Kini su statusni simbol, a veruje se i da donose sreću i prosperitet. Zovu ih i tibetanskim dogama.

foto: Beta

Kada smo već kod pasa, među skupljima je i pomeranac. Pomeranac ili pomeranski špic je ustvari najmanji predstavnik nemačkog špica. Ovaj luksuzni kućni pas je izuzetno živahan, veseo i lajav. Popularnost je stekao u vreme vladavine kraljice Viktorije koja se bavila odgojem ove rase.

foto: Youtube printscreen

Koliko su popularni pokazuje i to što jedan pomeranac, po imenu Boo na Facebook-u ima svoju stranicu i preko 9 miliona obožavalaca. Najmanji pomeranac na svetu košta "samo" 13.000 dolara, težak je 340 grama, a visok nešto više od 6 centimetara. Njegova ponosna vlasnica je poznata starleta Paris Hilton.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.