Privatni zoo vrt, parking u kući, bazen na krovu: 10 najskupljih gajbi na svetu (FOTO) (VIDEO)
Foto: Youtube/Wikipedia

luksuz među 4 zida

Privatni zoo vrt, parking u kući, bazen na krovu: 10 najskupljih gajbi na svetu (FOTO) (VIDEO)

Zbog imena, tradicije, istorije, sumanute athitekture - iz brda razloga, ove nekretnine može da kupi tek 1 odsto ljudi na svetu.
Objavljeno: 23.06.2016. 20:00h
  • 21
Jeste li se ikada zapitali koliko košta najskuplja kuća/stan? Mi vam donosimo odgovor, i vodimo vas u šetnju, koja će biti pravi slatkiš za oči (ali očekuje se i pojava ljubomore).

1. Najskuplja gajba na svetu košta milijardu
dolara, i vlasništvo je indijskog milijardera Mukeša Ambanija. Ona je, mnogi navode, i najskuplja građevina na svetu posle Bakingemske palate, a definitivno najskuplja privatna "gajba". Zove se Antilija, ima 27 spratova, a unutar je i parking koji može da primi 168 automobila. 

O njoj se stara 600-člano osoblje. U mini bioskopima koje ova vila poseduje može da stane do 60 ljudi. 

9 super brzih liftova, kuglana, bazeni - sve to na 40 hiljada kvadrata koji idu u visinu, do
neba!
Zavirite u ovu kuću:

2. Za vilu Leopoldu, u francuskom mestu Villefrance-Sur-Mer trebalo bi izdvojiti 750 miliona. Nju je gradio kralj - možda je zato na ceni, ali davne 1902. godine. Kralj Leopold od Belgije je po pričama sagradio za jednu od svojih ljubavnica, a iako u sebi nema fensi stvari poput indijske vile, sam prestiž i istorijska pozadina dižu joj cenu do nebesa. A da dodamo: i pogled, ali i imanje na kom je!
 
foto: Youtube printscreen
3. Jedan penthaus u Monaku, koji je i inače poznat po luksuzu, košta čak 400.000.000 dolara i to je treći najskuplji stan na svetu. Reč je o Tour de Odeon, koji vlasniku pruža savršen pogled na obalu, bazen na krovu, čak i tobogan. Ovo je druga najviša zgrada na Mediteranu, visoka 170 metara.
 
foto: Wikipedia/Odeon
4. Ako biste da imate vilu sa 29 spavaćih soba na obali okeana u Njujorku, trebalo bi vam samo 250 miliona dolara. Toliko košta vila Fairfield Pond.
Inače, sluludo je da ova vila ima 10 kupatila više u odnosu na sobe. Ovo je najskuplja nekretnina u SAD.
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media