OVO JE NAJNEVEROVATNIJA STVAR NA SVETU: Beba čvrsto spava u vodenjaku, a lekari čekali 7 minuta da se probudi
Beba u vodenjaku, Foto: printscreen

neverovatno

OVO JE NAJNEVEROVATNIJA STVAR NA SVETU: Beba čvrsto spava u vodenjaku, a lekari čekali 7 minuta da se probudi

Tokom porođaja trojki, dr. Rodrigo da Rosa Filho doživeo je pravo iznenađenje, dve od tri bebe bile su u vodenjaku, ali umesto da odmah otvore amnionsku vrećicu odlučili su se diviti bebi

Objavljeno:

Rođenje trojki događa se vrlo retko, a još je ređe kada se rode u vodenjaku tj. amnionskoj vrećici. Tokom porođaja trojki, dr. Rodrigo da Rosa Filho doživeo je pravo iznenađenje, dve od tri bebe bile su u vodenjaku, ali umesto da odmah otvore amnionsku vrećicu odlučili su se diviti bebi. Treća beba, malena Adeline, vrtela se u svojoj vrećici i spavala punih sedam minuta.

Gledajući ovaj video zapravo možete doživeti bebin život u trbuhu. "Juče su na sviet došle trojke"! I Joaquim je rođen u vodenjaku. Bili smo oduševljeni", piše na Instagramu uz video. "Ali onda je došla... ona je takođe rođena u vodenjaku i ostavila nas da joj se divimo dok čvrsto spava. Tako smo proveli sedam minuta gledajući njeno ponašanje kao da je još u trbuhu. To je čarolija života", dalje su napisali.

Nerođeno dete razvija se i raste u vrećici ispunjenoj amniotičkom tekućinom, uloga joj je zaštititi plod i pupčanu vrpcu od povreda. Većini trudnica vodenjak pukne tokom poroda, ali to se takođe može dogoditi i pre nego porod počne. Kad je vreme da beba dođe na svet, vrećica pukne i tekućina iscuri, to se zove pucanje vodenjaka. Među 80 hiljada beba jedna se rodi u netaknutom vodenjaku.

U Srednjem veku ovakve bebe smatrale su se posebno sretnima i predodređenima za velike stvari. Takođe, postojao je mit da se one nikad neće utopiti

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Miss mama)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.