RUSI IMAJU LEK PROTIV KORONE?! Već posle 5 dana pacijenti imaju negativan test na virus!
On je dodao da to potvrđuju i kineska klinička ispitivanja koja su pokazala da lek skraćuje trajanje bolesti sa 11 dana na četiri do pet, Foto: Profimedia

koronavirus

RUSI IMAJU LEK PROTIV KORONE?! Već posle 5 dana pacijenti imaju negativan test na virus!

Nadzorni odbor fonda je u martu odobrio stvaranje zajedničkog preduzeća sa grupom kompanija "HimRar" za proizvodnju "Favipiravira"

Objavljeno:

Prvi rezultati kliničkih ispitivanja leka "Favipiravir" govore da bi on mogao biti najefikasniji u lečenju kovida 19.

Nadzorni odbor fonda je u martu odobrio stvaranje zajedničkog preduzeća sa grupom kompanija "HimRar" za proizvodnju "Favipiravira".

Ispitivanje leka vrši se u centrima širom zemlje koje je odobrila Rusija i u njemu učestvuje 330 obolelih.

- Prema rezultatima prvih 60 pacijenata u šest centara, vidimo veoma važnu statistiku koja govori da 60 odsto pacijenata koji su uzimali lek već petog dana terapije imaju negativan test na virus korona - naglasio je Dmitrijev.

On je dodao da to potvrđuju i kineska klinička ispitivanja koja su pokazala da lek skraćuje trajanje bolesti sa 11 dana na četiri do pet. Dmitrijev smatra da će takvi rezultati smanjiti opterećenje medicinskih centara i za oko polovinu smanjiti broj epidemiološki opasnih pacijenata.

Direktor fonda istakao je da se lek može koristiti samo za predviđenu namenu i pod nadzorom lekara, a osim toga, kontraindikovan je kod trudnica.

- Nadamo se da ćemo završiti klinička ispitivanja kasnije ovog meseca - zaključio je Dmitrijev.

Od početka epidemije u Rusiji je zabeleženo 242.271 slučaja bolesti kovid 19, više od 48 hiljade zaraženih je ozdravilo, a umrlo je 2.112 osoba.

Svetska zdravstvena organizacija objavila je 11. marta epidemiju nove infekcije virusa korona, kovid 19, za pandemiju. Prema poslednjim podacima u svetu je zabeleženo više od 4,37 miliona slučajeva zaraze, a umrlo je više od 294 hiljade ljudi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.