SEĆATE SE DOKTORA KOJEM JE KOŽA POTAMNELA OD KORONAVIRUSA? Ono što mu se posle desio je ČIST PAKAO!(VIDEO)
Dr Ji, Foto: Bejing TV station printscreen

ŽRTVE KATASTROFE U VUHANU

SEĆATE SE DOKTORA KOJEM JE KOŽA POTAMNELA OD KORONAVIRUSA? Ono što mu se posle desio je ČIST PAKAO!(VIDEO)

Dr Ji Fan, koji je virus uhvatio tokom posla u januaru, rekao da je nenormalan ton kože dobio zbog antibiotika koji je primio tokom lečenja.

Objavljeno: 15:49h

Kineski doktor čija je koža iznenada pocrnela nakon što se razboleo od koronavirusa primećuje postepeno vraćanje boje u normalu.

Dr Ji Fan, koji je virus uhvatio tokom posla u januaru, rekao da je nenormalan ton kože dobio zbog antibiotika koji je primio tokom lečenja.

Njegov kolega dr Hu Veifeng, čija je koža takođe postala tamna, i dalje je hospitalizovan. Doktori Ji i Hu, obojica stari 42 godine, uhvatili su novi koronavirus dok su lečili pacijente u centralnoj bolnici u Vuhanu pre gotovo četiri meseca.

Na snimcima koje je objavila TV stanica u Pekingu prikazuju se kako 6. aprila leže u bolesničkim krevetima sa tamnom kožom u bolnici Vuhan.

Prof Duan Jun, zamenik direktora Odeljenja za medicinu intezivne nege u Kinesko-japanskoj bolnici prijateljstva, rekao je da su lekarske ekipe tokom lečenja davale ovim lekarima Polimiksin. Rekao je da je lek izazvao hiper-pigmentaciju, ali da će stanje će polako nestajati, navodi se u televizijskom snimku tog brifinga.

Ranije su lekari smatrali da je njihova nenormalna boja kože nastala zbog hormonalne neravnoteže nakon što im je virus oštetio jetru.

foto: CCTV Printscreen

Dr Ji, kardiolog, primetio je da mu se stanje poboljšalo nakon što su ga lekari 39 dana prikvačili na aparat za održavanje života zvan ECMO. ECMO je drastičan postupak održavanja života koji zamenjuje funkciju srca i pluća pumpanjem kiseonika u krv van tela.

U razgovoru za CCTV sa svog bolničkog kreveta 20. aprila, dr Ji je rekao da se uglavnom oporavio. Rekao je da se može normalno kretati u krevetu, ali još uvek se bori da samostalno hoda. Priznao da ga je teškoća borbe protiv smrtonosne bolesti u određenoj meri prepala. Rekao je jednom novinaru:

- Kada sam se prvi put osvestio, posebno nakon što sam saznao za svoje stanje, osetio sam strah. Imao sam često noćne more.

Rekao je da pokušava prevazići psihološku prepreku. Dodao je da su ga lekari često tešili i za njega organizovali savetovanje.

Dr Žan sa sedištem u Pekingu lečio je par i proveravao ih pre nego što su on i njegov tim napustili Vuhan i vratili se u glavni grad. Dr Ji je rekao dr Žanu da se dobro oporavlja i rane su mu uglavnom zacelile, dok je Dr Žan rekao da je njegova odgovornost da 'spasi svog druga'. Dr Hu tada nije mogao da govori zbog svog lošeg zdravstvenog stanja, ali rukovao se sa dr Žanom kako bi izrazio svoju zahvalnost.

Stanje dr Hu je ozbiljnije. Urolog je do kraja aprila bio vezan za krevet 99 dana i njegovo celokupno zdravlje je bilo slabo.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.