NEMAČKA TAJNA SLUŽBA UNIŠTILA TRAMPA: Otkrili su PRAVI RAZLOG zbog kojeg on NAPADA KINU!
Donald Tramp, Foto: EPA/Doug Mills / POOL

otkrivamo

NEMAČKA TAJNA SLUŽBA UNIŠTILA TRAMPA: Otkrili su PRAVI RAZLOG zbog kojeg on NAPADA KINU!

Američki predsednik pokušava teorijom o nastanku virusa u laboratoriji odvratiti pažnju od vlastitih grešaka

Objavljeno: 22:26h

Nemačka obaveštajna služba (BND) sumnja u tvrdnju američke vlade po kojoj je koronavirus nastao u kineskoj laboratoriji i ovu tvrdnju smatra manevrom kako bi se odvratila pažnja od grešaka američke vlade u borbi protiv pandemije, javlja Spiegel Online.

- Američki predsednik pokušava teorijom o nastanku virusa u laboratoriji odvratiti pažnju od vlastitih grešaka i ljutnju Amerikanaca prebaciti na Kinu - piše u analizi BND-a upućenoj nemačkoj ministrici obrane Annegret Kramp-Karrenbauer, u koju je Spiegel imao uvid.

Kako nadalje piše Spiegel Online, BND je poslednjih dana poslao upite partnerima koji deluju u sklopu mreže "Five Eyes", pri čemu se radi o tajnim službama SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Australije i Novog Zelanda, o dokazima za tezu da je virus nastao u laboratoriji.

"Niti jedna tajna služba nije mogla potvrditi ovu teoriju", piše Spiegel.

Američki ministar obrane Mike Pompeo je prošle nedelje tvrdio kako poseduje "uverljive dokaze" za teoriju po kojoj je koronavirus nastao u laboratoriji u Wuhanu. Istu teoriju širi i američki predsednik Donald Trump i Kinu poziva na odgovornost.

BND istovremeno Kini predbacuje da je vršila pritisak na Svetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) da ne izdaje globalno upozorenje zbog koronavirusa.

Prema istim procenama je, zbog ovog pritiska na WHO, izgubljeno "četiri do šest dragocenih nedelja" u borbi protiv širenja pandemije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.