SA 19 SU ME UDALI ZA VOĐU (85), IMAO JE JOŠ 60 ŽENA: Ona je pobegla iz SEKTE u kojoj je bilo i INCESTA (VIDEO)
Rebela Muser, Foto: Youtube printscreen

JEZIVO

SA 19 SU ME UDALI ZA VOĐU (85), IMAO JE JOŠ 60 ŽENA: Ona je pobegla iz SEKTE u kojoj je bilo i INCESTA (VIDEO)

44-godišnja Rebeka Muser bila je jedna od ključnih svedoka koja je bacila svetlo na fundamentalističku Crkvu Isusa Hrista svetaca poslednjih dana

Objavljeno:

Jedna od žena koja je pomogla da se uhapsi vođa kulta Voren Džefs, ispričala je kako je izgledao život u misterioznoj poligamističkoj crkvi u kojoj je bila prisiljena da deli muža sa 60 drugih žena,.

44-godišnja Rebeka Muser bila je jedna od ključnih svedoka koja je bacila svetlo na fundamentalističku Crkvu Isusa Hrista svetaca poslednjih dana u Juti i dovela do hapšenja njenog zloglasnog vođe Voren Džefa (64) 2006. godine.

Optužen je da je uređivao brakove između odraslih muškaraca u crkvi sa maloletnim ženama, za višestruka silovanja, seksualno zlostavljanje deteta i incest i osuđen na kaznu doživotnog zatvora plus 20 godina.

Sada Muser za javnost govori o užasima s kojim se suočila tokom kulta, gde je bila udata za Džefovog prethodnika proroka Rulona Džefa kada je imala 19, a on 85 godina, kao i 63 druge žene.

- Imao je 85, a ja 19. Samo sam se predala činjenici da je to bila moja sudbina. Bilo je užasno. Ovo je čovek Božji, a ipak mi to radi - kaže ona za Dateline.

Rekla je da je nakon što je njen suprug preminuo Voren, Rulonov sin, stupio na vlast kao predsednik crkve i Prorok, Vidovnjak i Otkrivač, shvatila je da mora da pobegne.

Nakon Rulonove smrti, Voren joj je dao ultimatum - da se uda za njega ili izabere drugog muža. Rekao joj je:

- Ako se udaš, slomiću te i obučiti te da budeš poslušna supruga - rekao joj je.

Danima kasnije Muser se provukla pored Vorenovih stražara i popela se preko zida mormonske zajednice i pobegka. Otputovala je u Oregon u stan jednog brata koji je napustio grupu i započela novi život.

Niz sudskih odluka doveo je do toga da su lokalni zvaničnici preuzeli kontrolu nad gradom u kojoj je bila ta crkva.

Danas je Šort Krik daleko od tihog, zemljoradničkog grada, gde bi muškarci bili okruženi svojim višestrukim ženama obučenim od glave do pete u tradicionalne haljine i sve su se aktivnosti vrtele oko crkve.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.