OVAJ NOVAC JE STAJAO U KESI PORED BANKOMATA: Pronašao ga je mladić (19) i svi pričaju o onome što je uradio!
Našao ogroman novac, Foto: Albuquerque police department

da li biste uradili isto?

OVAJ NOVAC JE STAJAO U KESI PORED BANKOMATA: Pronašao ga je mladić (19) i svi pričaju o onome što je uradio!

Devetnaestogodišnji Njunez trebalo je samo da uplati novac na svoj bankovni račun kako bi izvršio kupovinu na internetu...

Objavljeno:

Hose Nunjez Romaniz bio je na misiji da kupi čarape za svog dedu.

Upravo mu je pomogao da pronađe prave onlajn, nakon što stariji čovek nije imao sreće da ih pronađe u prodavnicama. Devetnaestogodišnji Njunez trebalo je samo da uplati novac na svoj bankovni račun kako bi izvršio kupovinu na internetu.

Kada je otišao da to uradi, naleteo je zapanjujuće otkriće - a ono što je učinio donelo mu je pohvale i slavu u najmnogoljudnijem gradu Novog Meksika.

Njunez se u nedelju ujutro odvezao do bankomata ispred filijale banke Vels Fargo, samo dva minute od svog doma u Albukerkiju kako bi obavio svoj depozit. Onda je primetio čistu plastičnu kesu na zemlji. Rekao je da je bila puna novčanica od 50 i 20 dolara.

- Nisam znao šta da radim. Bilo je to poput sna. Bio sam samo u šoku. Gledao sam oko sebe i razmišljao: 'Šta da radim?'" - rekao je Njunez.

On je rekao da nikada nije razmišljao o zadržavanju gotovine - već su mu se kroz glavu vrtele svakakve divlje misli. Da li je to bio neki trik? Da li će se neko biti iza njega i kidnapovati ga?

Njunez je pozvao policiju u Albukerkiju. Došla su dva policajca, a tinejdžer je predao novac. Policajci su prebrojali gotovinu u svojoj stanici: iznosila je 135.000 dolara.

Saopštili su da je novac greškom ostavio van bankomata bankarski službenik koji je trebalo da snabdeva mašinu novcem, rekao je policajac Simon Drobik.

Njunezov integritet nije ostao bez nagrade. Gradske vlasti su ga u četvrtak nagradile na ceremoniji ispred policijske akademije u Albukerkiju. Šef policije mu je uručio plaketu i pozvao mladića - studenta Srednjeg univerziteta u Novom Meksiku koji namerava da studira krivično pravosuđe - da se prijavi za posao pomoćnika u javnoj službi u policijskoj upravi, rekao je Drobik.

foto: Albuquerque police department

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.