GLAVNI EPIDEMIOLOG IMAO AFERU SA UDATOM ŽENOM: Posećivala ga je u kući tokom izolacije, pa je podneo ostavku!
Ferguson je podneo ostavku nakon što je ugledni Dejli telegraf otkrio da ga je tokom karantina posjetila njegova 38-godišnja ljubavnica Antonia Stats, inače udata žena, Foto: Printscreen

kakv blam!

GLAVNI EPIDEMIOLOG IMAO AFERU SA UDATOM ŽENOM: Posećivala ga je u kući tokom izolacije, pa je podneo ostavku!

U izjavi povodom ostavke, vodeći epidemiolog sa londonskog Imperijal koledža rekao je da je napravio "grešku u proceni"

Objavljeno:

Savetnik britanske vlade, epidemiolog Nil Ferguson, podneo je danas ostavku nakon što je prekršio pravila izolacije, objavio je Skaj njuz.

Profesor Ferguson podneo je ostavku u savetodavnog grupi britanske vlade (SAGE) nakon što je objavljeno da je prekršio pravila o izolaciji zbog korona virusa.

Fergusona je tokom izolacije posećivala njegova emotivna partnerka, koja je do njega putovala sa drugog kraja grada, izvestio je ranije "Dejli telegraf".

U izjavi povodom ostavke, vodeći epidemiolog sa londonskog Imperijal koledžža rekao je da je napravio "grešku u proceni".

"Prihvatam da sam napravio grešku u proceni i da sam pogrešno postupio. Zato sam odstupio iz SAGE. Ponašao sam se tako u uverenju da sam imun, pošto sam nakon što sam pozitivno testiran na korona virus bio potpuno izolovan skoro dve nedelje. Duboko žalim zbog bilo kakvog podrivanja jasnih poruka da je fizičko distanciranje stalno potrebno za kontrolu ove razorne epidemije. Vladine smernice su nedvosmislene i postoje tu da nas zaštite sve", rekao je Ferguson.

Ferguson je podneo ostavku nakon što je ugledni Dejli telegraf otkrio da ga je tokom karantina posjetila njegova 38-godišnja ljubavnica Antonia Stats, inače udata žena koja živi u drugoj kući sa svojim suprugom i njihovom decom. Profesor Ferguson je gospođu Stats pustio u svoj dom, iako je istovremeno u javnosti držao lekcije o potrebi održavanja "socijalne distance" kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Njegova ostavka predstavlja udarac za vladu i ministre kojima pomaže oko pandemije COVID-19.

On je postao jedan od najistaknutijih članova SAGE, a sredinom marta je upozorio da bi 250.000 ljudi moglo umreti ako Velika Britanija ne primeni mere fizičke distance između ljudi, navodi Skaj njuz.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.