Ma kakav avion! 10 najluksuznijih vozova na svetu koji pucaju od raskoša (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen, AP, Beta

avantura sa stilom

Ma kakav avion! 10 najluksuznijih vozova na svetu koji pucaju od raskoša (VIDEO)

Ako ikada budete u mogućnosti da ne mislite na cenu, putovanje ovim vozovima pamtićete do kraja života!
Objavljeno: 22:33h

Ako ste ljubitelj putovanja i avanture, a uz ste i romantični, vozovi prava stvar za vas. Za ove vozove je, doduše, potreban malo dublji novčanik, ali ako ikada budete u prilici da prevaziđete taj momenat, vrhunsko zadovoljstvo je zagarantovano! Pakujte se: Ovo je 10 najjeftinijih turističkih destinacija i atrakcija na planeti! (VIDEO) 1. Venice Simplon Orient Express Simplon je pozant kao jedan od najautentičnijih vozova na svetu! Njegovu kompoziciju čine vagoni iz 1920. godine. Od Pariza do Istanbula putuje 6 dana, sa pauzama za noćenje u Budimpešti i Bukureštu. U vozu se služi hrana čiji kvalitet je poznat širom sveta. Restoran na meniju ima pretrežno jela francuske kuhinje, a u restoranu za tokom obroka nastupa pijanista.

U vozu postoji i prodavnica luksuzne robe i suvenira. Voz je postao svetski poznat zahvljujući romanu Agate Kristi, a već decenijama služi kao reper kvaliteta i luksuza. Prosečna cena ja 1.900 dolara za noć. 2. Maharaja Express "Maharadža" je jedan od najluksuznijih i najskupljih vozova na svetu i predstavlja jednu od naboljih (i najskupljih) načina da se upozna Indija. Može da primi 88 putnika, koji su smešteni u luksuznim apartmanima. Ima dva restorana i dva luksuzna bara "Radža Klub" i "Safari Bar".

Tura podrazumeva obilazak više prelepih lokacija, kao što su Džodpur, Bikaner, Džajpur, Varanasi i Agra. Sve to se može dobiti po ceni od 3.385 za noć. 3. Golden Eagle Trans - Siberian Express Putujte na dva kontinenta, kroz osam vremenskih zona - tokom samo jednog luksuznog putovanja vozom kroz pejzaže koje ćete pamtiti celog života. To vam omogućava Golden Eagle, voz poznat po svojoj trans-sibirskoj ruti!

Voz ima 12 vagona za spavanje sa privatnim kupatilima koja nude sve što je potrebno za uživanje i opuštanje. To je prava luksuzna vila na šinama. Vrhunska gastronomska ponuda je, svakako, važan deo ovog putovanja, a prate je vrhunska ruska vodka i raznovrstan izbor vina sa svih krajeva sveta. Ova trans-sibirska avanturu traje 15 dana i košta 2.142 dolara za noć.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.