ON JE BIO ŽENA, A ONA MUŠKARAC: Sada su zajedno i dobiće dete na nesvakidašnji način! (FOTO)
Žive u Londonu, Foto: Instagram

kakav par!

ON JE BIO ŽENA, A ONA MUŠKARAC: Sada su zajedno i dobiće dete na nesvakidašnji način! (FOTO)

Surogat majka koja je ostala anonimna rodila je devojčicu početkom aprila

Objavljeno:

Prema surogat majci svoje devojčice prvi britanski transrodni par kaže da osećaju samo ljubav i strahopoštovanje, prenosi Daily Mail.

Hana (32) i Džejk Graf (44) žive u Londonu, a u decembru su najavili da očekuju dete koje će im roditi surogat majka. Džejk je pre više od deset godina kod šestog meseca prestao da uzima testosteron kako bi lekari mogli da uzmu i zamrznu i njegova jajašca jer je znao da će jednog dana postati otac.

Surogat majka koja je ostala anonimna rodila je devojčicu početkom aprila, a Hana i Džejk su je nazvali Mili. Gostujući u emisiji Good Morning Britain insistirali su na tome da će surogat majka ostati prisutna u životu njihove ćerke kao porodična prijateljica za koju kažu da je vrlo inspirativna.

- Ona je predivna žena. Prema njoj osjećamo samo ljubav i strahopoštovanje. Ona je među najinspirativnijim ljudima koje smo sreli. Godinama je htela to da učini, a odlučila se da na ovo putovanje krene sa nama. Ona će ostati s nama i Mili kao porodična prijateljica - kazala je Hana.

Televizijski redatelj i glumac Džejk započeo je proces 2008. godine. Tada je u klinici za plodnost zamrznuo jajašca jer je još u ranim dvadesetima znao da želi jednog dana da postane otac.

- Oduvek sam se radovao deci i radio sam s decom i oduvek sam znao da želim da budem tata, čak i kao samohrani otac. Zato sam spremio genetski materijal. A onda sam susreo svoju predivnu suprugu i evo nas. Pet godina od susreta ne mogu da verujem da imamo ovo prekrasno dete. Puno sam gledao u nju kad je stigla jer nikad nisam mislio da ćemo uspeti ovako nešto. Ovo je ostvarenje snova - kazao je.

Hana je bila visoko rangirana činovnica u britanskoj vojsci pre nego što je započela karijeru u finansiskom sektoru i zasnovala porodicu. Služila je u Avgnistanu kao kapetan Winterbourne i 2013. godine je započela tranziciju u ženu, a Džejk se našalio da će uprkos vojničkom treningu za njegovu suprugu beba biti veći izazov.

- Mislim da smo uspostavili rutinu. Ja se o malenoj brinem rano ujutro, a Hana je preuzela noćnu smenu. Tokom dana se brinem i o supruzi, jer uprkos vojničkom treningu, ovo je vrlo težak posao - kazao je.

Par je trenutno u izolaciji u Londonu gde slave rođenje svoje ćerke i razočarani su što zbog situacije porodica i prijatelji nisu još upoznali Mili.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.