OVI NISU NORMALNI! Napravili MITING uprkos epidemiji korone!
ilustracija, Foto: EPA/Neil Hall

protesti

OVI NISU NORMALNI! Napravili MITING uprkos epidemiji korone!

Ovaj protest je najveći koji je održan u gradu ove godine

Objavljeno: 09:06h

Demonstranti su se okupili u tržnom centru u Hongkongu, ponavljajući svoje zahteve vladi, uprkos merama društvenog distanciranja kojima se zabranjuje okupljanje više od četiri osobe u javnosti.

Na stotine demonstranata okupilo se i otpevalo protestnu himnu "Slava Hong Kongu". Oni su uzvikivali parole, ponavljajući svoje zahteve vladi i pozvivali su da se rasformiraju hongkonške policijske snage.

Policajci su ušli u tržni centar Sitiplaza u Taj Kou, kako bi rasterali demonstrante ubrzo nakon što je protest počeo, prenosi AP.

Agencija navodi da je prošle nedelje uhapšeno 15 bivših poslanika i prodemokratskih aktivista pod optužbom za nezakonito okupljanje, proisteklo iz ogromnih skupova protiv kontroverznog zakona o izručivanju zatvorenika u kontinentalnu Kinu.

Predlog zakona o izručenju kasnije je povučen u septembru, iako su protesti trajali nekoliko meseci, jer su demonstranti zahtevali glasačka prava i nezavisnu istragu ponašanja policije.

Ovaj protest je najveća koje održan u gradu ove godine.

Protesti su utihnuli u januaru, nakon što je izbijanje Kovid-19 u Kini dovelo do globalne pandemije.

Hong Kong je danas po treći put prijavio da nije bilo novih slučajeva u poslednjih sedam dana. Grad je do sada zabeležio ukupno 1.038 infekcija i četiri smrtna slučaja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.