SJAJNA VEST ZA SVE ŽENE I PONEKOG HIPSTERA: Od ponedeljka ponovo rade frizeri!
Ali u Danskoj..., Foto: Printscreen

koronavirus

SJAJNA VEST ZA SVE ŽENE I PONEKOG HIPSTERA: Od ponedeljka ponovo rade frizeri!

Takođe će ponovo moći da rade fizioterapeuti, psiholozi, optometričari, pedijatri, kiropraktičari, studiji za pirsing...

Objavljeno:

Ublažavajući restriktivne mere uvedene zbog koronavirusa, danske vlasti su već odobrile školsku nastavu za decu uzrasta do 11 godina, a od ponedeljka će, između ostalih, ponovo moći da rade i saloni lepote, zubari, frizeri, tatu-majstori i instruktori vožnje.

Za razliku od susedne Švedske, koja se uzdržala od donošenja oštrijih mera, Danska je ograničenja kretanja uvela još 12. marta, a dalje popuštanje restrikcija zavisiće od toga koliko se tamošnje stanovništvo bude pridržavalo društvenog distanciranja, prenosi BBC.

"Niko ne želi da Danska bude zatvorena i dan duže nego što je to apsolutno neophodno, ali ne smemo da idemo napred brže nego što smo u stanju da epidemiju držimo pod kontrolom", napisao je na "fejsbuku" premijer Mete Fredriksen.

Sudovi u Danskoj ponovo počinju sa radom 27. aprila, a kafići i restorani ostaju zatvoreni, dok nastave za decu uzrasta 12 godina pa naviše i dalje nema.

Takođe će ponovo moći da rade fizioterapeuti, psiholozi, optometričari, pedijatri, kiropraktičari, studiji za pirsing, saloni za masažu i lekovite banje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.