ZOMBI DVOJNICA ANĐELINE DŽOLI NA RESPIRATORU: Zarazila se u zatvoru, vlasti sve poriču!
Sahar Tabar, Foto: Instagram printscreen

obolela od korone

ZOMBI DVOJNICA ANĐELINE DŽOLI NA RESPIRATORU: Zarazila se u zatvoru, vlasti sve poriču!

Centar za ljudska prava u Iranu rekao je kako je sudija odbio da prihvati njenu kauciju, iako je koronavirus bio prisutan u zatvoru

Objavljeno:

Sahar Tabar, 22, čije je pravo ime Fatemeh Kišvand, postala je poznata na društvenim mrežama kada je objavila fotografije svog jezivo mršavog lica, a prozvana je ‘zombi’ dvojnicom Anđeline Džoli.

Ali sada je Sahar ozbiljno bolesna nakon što se zarazila koronavirusom dok je bila u zatvoru u Iranu zbog svoje aktivnosti na Instagramu, prenosi Daily Mail.

Centar za ljudska prava u Iranu rekao je kako je sudija odbio da prihvati njenu kauciju, iako je koronavirus bio prisutan u zatvoru. Prošlog meseca, veruje se da je Iran pustio više od 85 000 zatvorenika u pokušaju borbe protiv smrtonosnog koronavirusa, za kojeg se veruje da je ubio više hiljada ljudi nego što vlasti govore.

- Neprihvatljivo je da je ova mlada žena sada zaražena koronavirusom zbog ove situacije jer je njena kazna bila produžena tokom njenog boravka u zatvoru - rekao je advokat za ljudska prava Pajam Derafshan.

Sahar je uhapšena u oktobru zbog bogohulja, poticanja nasilja, stvaranje zarade kroz neprikladne načine te podsticanje omaldine na korupciju. Uhapšena je nalogom Teheranskog suda, koji se bavi ‘kulturalnim zločinima te socijalnom i moralnom korupcijom’.

Sahar je 2017. godine postala popularna na društvenim mrežama kada je rekla da je imala 50 operacija kako bi izgledala kao poznata glumica, Anđelina Džoli. Kasnije je priznala da svoj sablasni izgled uglavnom postiže šminkom i uređivanjem. U julu, Sahar je otkrila svoj pravi izgled tako što je objavila fotografije pre i posle operacije.

- Ovo je sve Photoshop i šminka. Svaki put kada objavim fotografiju, našminkam se na smešan način. Moji fanovi znaju da to nije moje lice - rekla je Sahar.

Sudija, Muhamed Moghiseh, odbio je njeno otpuštanje na temelju kaucije, čak i nakon što je njihova zemlja potvrdila više od 70 000 obolelih od koronavirus. Njen advokat, Derafšan, rekao je kako je vlastima postala navika da poreknu sve, nakon što su tvrdili da Sahar nije zaražena.

- Nema smisla poricati. Direktor zatvora mora priznati da je zaražena i hospitalizovana -rekao je.

Takođe je nadodao kako Sahar i svi ostali zatvorenici koji su uhapšeni na temelju ne-nasilnih zločina trebaju biti pušteni iz zatvora zbog pandemije. U utorak je Iranova vlastita vlada priznala da je njihova država doživela dvostruko veći broj smrtnih slučajeva od koronavirusa, nego što službene vlasti tvrde. Iran je službeno potvrdio 4 777 slučajeva smrtnosti, što izaziva sumnju kod ostalih država.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.