PORUKA KOJU JE ISCRPLJENA DOKTORKA UPUTILA SVOJOJ DECI LOMI SRCA: Znajte da se mama trudila... (FOTO)
Kornelija Gigs, Foto: Twitter printscreen

košmar za lekare

PORUKA KOJU JE ISCRPLJENA DOKTORKA UPUTILA SVOJOJ DECI LOMI SRCA: Znajte da se mama trudila... (FOTO)

U tvitu objavljenom u nedelju, dr. Kornelija Grigs, pedijatrijski hirurg u Njujorku, podelila je fotografiju sebe kako nosi zaštitnu medicinsku opremu od glave do pete

Objavljeno: 11:37h

Jedna mama svoju žrtvu i hrabrost tokom pandemije koronavirusa koristi kao moćan nastavni trenutak za svoju decu.

U tvitu objavljenom u nedelju, dr. Kornelija Grigs, pedijatrijski hirurg u Njujorku, podelila je fotografiju sebe kako nosi zaštitnu medicinsku opremu od glave do pete.

- Moje bebe su previše male da ovo sada čitaju- napisala je ona.

- I jedva bi me prepoznali u svojoj opremi. Ali ako me izgube u COVID-u, želim da znaju da se mama stvarno trudila da uradi svoj posao.

Svoj je post završila hashtagom #GetMePPE koji upozorava na nedostatak lične zaštitne opreme sa kojom se suočavaju zdravstveni radnici. U samo 24 sata, tvit je dobio skoro 103 000 retvitova i 530 000 lajkova.

Grigs je ranije pisala o situaciji u bolnicama u Njujorku u članku New York Timesa objavljenom početkom ovog meseca. U tekstu pod naslovom "Upozoravanje koronavirusa iz ugla njujorškog lekara: Nebo se ruši", napisala je:

- Pacijenti se postrojavaju izvan naših hitnih službi i klinika i traže nas za odgovore - ali nas ima nekoliko ... Tokom mojih smena u dečijoj bolnici početkom ove nedelje videla sam da kutije rukavica i druge lične zaštitne opreme opadaju. Ovo je kriza i za naše ugrožene pacijente i zdravstvene radnike. Izravnajte krivulju i ostanite kod kuće, ali molim vas nemojte se ulenjiti. Možda smo iscrpljeno maskirano lice koje vas pokušava oživeti kada se pojavite na pragu naše bolnice. A kad to učinite, obećavam da neću paničariti. Koristiću svaku uncu svoje stručnosti da vas održavam u životu. Molim vas, učinite isto za nas.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Today)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.