OD OVE BAKE (90) KOJA JE POBEDILA KORONU sada svi traže RECEPT ZA NJENU ČORBU OD KROMPIRA!
Dženeva je pobedila virus, Foto: Facebook printscreen

JAČA OD BOLESTI

OD OVE BAKE (90) KOJA JE POBEDILA KORONU sada svi traže RECEPT ZA NJENU ČORBU OD KROMPIRA!

Dženeva se virusom zarazila sredinom februara, poput brojnih stanara Centra za starije osobe u Sijetlu

Objavljeno: 11:42h

Dženeva Vud (90) iz Sijetla pobedila je koronavirus te postala simbol nade za hiljade zaraženih Amerikanaca, posebno onih starijih, ali i za milione svih onih koji se plaše zaraze, pišu američki mediji.

Dženeva se virusom zarazila sredinom februara, poput brojnih stanara Centra za starije osobe u Sijetlu.

Naime, od njih 132 više od šezdeset posto se razbolelo, a četvrtina ih je umrla od posledica Covida-19.

Njena unuka Kejt Neidig je za 'Seattle Refined' kazala da je baki bolest potvrđena 6. marta. U Centru je završila u januaru nakon moždanog udara.

No kaže da je ne čudi to što se baka 'izvukla' jer je oduvek bila borac. Kroz bolničko staklo porodici je slala poruke da će "pobediti" i da će"biti na nju ponosni".

Kejt je na Fejsbuku napisala da je baka, dok je bila bolesna tražila supu od krompira te da se sada svi, uključujući lekare i medicinske sestre šale kako joj je upravo to pomoglo u oporavku te traže čarobni recept.

Dženeva Vud ima petoro dece, 11 unuka, 12 praunuka i troje prapraunuka. Stalno je okružena velikom količinom ljubavi, što je možda razlog njenog oporavka, kaže Neidig, dodajući kako se nada da će baka iduće nedelje biti otpuštena s bolničkog lečenja.

Pre nekoliko dana, iranska državna agencija Irna objavila je da je u mestu od Teherana udaljenom 180 km od koronavirusa izlečena starica od 103 godine, a britanski su mediji pisali o uspješnom izlečenju bračnoga para u Hangžuu. On je bio kineski astronom i imao je 98 godina, a supruga 85.

Jedna od najstarijih izlečenih osoba u Kini je, po pisanju italijanskih medija i biskup Nanjanga u penziji, monsinjor Žu, koji ima 98 godina.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.