Prevoz budućnosti: Bus za koji nema gužve na putu, automobile prosto preskače (FOTO) (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

nema gužve, nema frke

Prevoz budućnosti: Bus za koji nema gužve na putu, automobile prosto preskače (FOTO) (VIDEO)

Koristio bi se za prevoz putnika po gradu, a ima mnoge prednosti u odnosu na klasični oblik javnog prevoza
Objavljeno: 10:20h

Kineski inženjer Song Youzhou smislio je način kojim bi se barem delimično rešio rastući problem sve većih gužvi u saobraćaju s kojim se susreću mnogi kineski gradovi. Kako prepoznati teroristu ili pedofila? Nova tehnologija čita sve sa lica (FOTO) (GIF) Ideja je da se veliki futuristički bus nazvan "Land Airbus" u kom bi se prevozili putnici kreće po šinama, a sama konstrukcija mu je takva da ispod njega nesmetano mogu da prolaze automobili. Koristio bi se za prevoz putnika po gradu, a ima mnoge prednosti u odnosu na klasični oblik javnog prevoza.

foto: Printscreen/Youtube

Kapacitet mu je 1400 putnika, za šta bi inače bilo potrebno oko 40 normalnih buseva. Takođe, to bi značilo manje zagađenja.

foto: Printscreen/Youtube

Iako bi za ovu vrstu transporta trebalo mnogo prilagođavanja, jer asfalt na koji bi se postavljale šine bi trebao da bude ravan, a takođe bi trebalo da postoje mesta na kojima bi se bus punio, stručnjaci tvrde da je i dalje jeftinija opcija od podzemne železnice.

Transit Explore Bus, kompanija koja stoji iza izrade ovog autobusa dovršava prvi primerak koji će prema planu testirati u Čangzou ovog avgusta. (Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.