OVAJ ČOVEK JE NEUSTRAŠIV: Zalediće vam se krv u žilama kada vidite IZNAD ČEGA je hodao na KONOPCU (VIDEO)
Nik Valenda, Foto: Print Screen Youtube

prkosi gravitaciji

OVAJ ČOVEK JE NEUSTRAŠIV: Zalediće vam se krv u žilama kada vidite IZNAD ČEGA je hodao na KONOPCU (VIDEO)

Ovaj hrabri čovek je počeo svoj poduhvat rečima: "Krenuo sam!"

Objavljeno:

Avanturista Nik Valenda, je ove srede, u programu uživo, hodao preko 550 metara duge žice iznad aktivnog vulkana Masaja u Nikaragvi.

Četrdesetjednogodišnji član porodične dinastije Leteće Valende učinio je podvig koji je za njega mogao biti smrtonosan kada je hodao iznad lave aktivnog vulkana. Masaja vulkan je jedan od samo osam vulkana na svetu koji ima aktivno jezero lave koja generiše temperaturu i do 1100 stepeni celzijusa.

Ovaj hrabri čovek je počeo svoj poduhvat rečima: "Krenuo sam!"

Čitavo vreme bio je vezan zaštitnim pojasom i morao je da se izbori sa maglovitim vremenom zbog čega su termalne kamere pratile svaki njegov pokret.

On je ovo izvodio dok je udisao miris isparavajućeg sumpora nalik jajetu koji može opeći oči, oštetiti pluća pa čak dovesti i do vrtoglavice.

Čak iako je nosio zaštitne naočare, Valenda je rekao da su ga oči pekle. Takođe, on je rizikovao da ga opeče smeša vodenih isparenja i sumpor dioksida.

Celim putem koji je prelazio, Valenda je bio zahvalan bogu za tako lep pogled.

Članovi njegove porodice su ovo posmatrali dok je Nik svo vreme bio u kontaktu sa svojim ocem putem radio veze. Visina na kojoj je bio bila je osam puta veća nego kada je prošle godine prelazio preko Tajms skvera u Njujorku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.