ZVALA HITNU JER NIJE MOGLA DA HODA, ONI JOJ REKLI DA SAMA DOĐE U BOLNICU: Preminula je sat vremena kasnije!
Amber Hikers, Foto: Facebook printscreen

skandal

ZVALA HITNU JER NIJE MOGLA DA HODA, ONI JOJ REKLI DA SAMA DOĐE U BOLNICU: Preminula je sat vremena kasnije!

26-godišnja Amber Hikford rekla je da oseća vrtoglavicu i zamagljen vid nakon što je pala, ali je njen poziv pogrešno protumačen

Objavljeno:

Mlada nastavnica nauke koja je nazvala hitnu pomoć i žaila se da jedva hoda, umrla je samo nekoliko sati kasnije, nakon što joj je operater greškom savetovao da krene sopstvenim prevozom do bolnice.

26-godišnja Amber Hikford rekla je da oseća vrtoglavicu i zamagljen vid nakon što je pala, ali je njen poziv pogrešno protumačen a na njenu adresu nije poslata Hitna pomoć.

Umesto toga, Hikford je morala sama da ode do bolnice, a ona je odbila da uprkos tome što joj je dečko Džejson Hanmer ponudio pomoć.

Pokušala je da odspava, ali je Hanmer je zvao Hitnu ponovo oko 99 minuta kasnije kada ju je našao da bez svesti. Hitna pomoć bila otpremljena u njihov stan u Ročdejlu u Velikom Mančesteru.

Tri vozila hitne pomoći stigla su do imanja u roku od samo deset minuta od drugog poziva, ali je Hikford proglašena mrtvom, nedugo zatim. Testovi su otkrili da je nehotice uzela toksični nivo paracetamola u tabletama za jake bolove u stomaku koje je imala posle urinarne infekcije.

Istraga je otkrila da je otpuštena iz iste bolnice samo dva dana ranije i data su joj jača kodeinska sredstva protiv bolova.

Na pitanje porodice Amber o tome zašto dispečer nije poslao hitnu pomoć nakon prvog poziva , zvaničnica bolnice Anđela Li je rekla:

- Imaju nekoliko sekundi da donesu tu odluku i to je vrlo težak zadatak. Poziv je prosleđen kliničaru koji je razgovarao sa Džejsonom, a zatim Amber i kliničar je dao savet da ode sama u hitnu pomoć.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.