U TAKSI OVOG ČOVEKA UŠLA BABA (92) I POŠLA DA PODIGNE OGROMAN NOVAC: Zbog onoga što je uradio svi ga zovu HEROJEM!
Sing je spasio staricu od prevare, Foto: Facebook / City of Roseville Police Department

POŠTENJE

U TAKSI OVOG ČOVEKA UŠLA BABA (92) I POŠLA DA PODIGNE OGROMAN NOVAC: Zbog onoga što je uradio svi ga zovu HEROJEM!

Sing je čak otišao u policijsku stanicu kako bi uverio svoju putnicu da ne podigne taj novac

Objavljeno:

Vozač taksija u Kaliforniji znao je da nešto zvuči sumnjivo kada mu je starija putnica rekla da joj treba vožnja do banke da bi podigla 25.000 dolara.

Rajbir Sing je pre dve nedelje u Rosevilu u Kaliforniji pokupio 92-godišnju ženu. Kada je počeo da razgovara s njom, Singu je rekla da mu da će podići novac za podmirivanje duga kod IRS-a ( poreske službe SAD).

Molio je ženu da ponovo razmisli, rekavši da misli da bi to mogla biti prevara. Sing je čak otišao u policijsku stanicu kako bi uverio svoju putnicu da ne podigne taj novac.

- Ja sam iskren momak, a to su stari ljudi. Potrebna im je pomoć - rekao je Sing za CNN u četvrtak.

Dok je Sing razgovarao sa ženom, rekla mu je da ju je neko zvao i tražio novac. Na pitanje je li to član porodice, žena je utihnula.

Sing je rekao da je žena pristala da on pozove broj koji se predstavljao kao radnik IRS-a.

- Ponovo smo zvali broj i pitao sam čoveka:" Poznajete li ovu damu? " Rekao je ne - kazao je Sing.

- Znao sam da nešto nije u redu.

Kad je Sing pritisnuo muškarca rekavši da žena ima 92 godine i da je nervozna, muškarac mu je prekinuo vezu. Nakon ponovljenih poziva, Sing je rekao da je broj blokiran. Uprkos tome, Sing je rekao da mu žena još uvek nije verovala, pa je došao na drugu ideju.

- Sing je molio ženu da sve ponovo razmotri, pa su pristali da se zaustave kod Policijske stanice Rosevil i zatraže službenika - objavilo je policijsko odeljenje u postu na Fejsbuku.

Sing je razgovarao sa policajcem u stanici, koji je potom razgovarao sa ženom, saopštila je policija. Razgovor sa policajcem je uspeo, a žena je poverovala da je prevarena.

Policija kaže da je Sing zaslužio "veliku nagradu građana".

- Njegovo brzo razmišljanje uštedelo je starijoj građaniki 25.000 dolara i zbog toga izuzetno cenimo njegov trud - saopštila je policija.

Sing je odveo putnicu kući, njen bankovni račun je sačuvan. Sedmicu nakon što je potencijalna prevara sprečena, Sing je rekao da je primio poziv da se vrati u stanicu. Policajci su poklonili Singu poklon karticu u vrednosti od 50 dolara kako bi mu se zahvalili za ono što je učinio.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.