OTAC SE USELIO U STUDENTSKI DOM SVOJE ĆERKE: Njene prijatelje je ubrzo uveo u JEZIVU SEKTU (VIDEO)
Lorens Rej, Foto: NBC printsceen

bolesno

OTAC SE USELIO U STUDENTSKI DOM SVOJE ĆERKE: Njene prijatelje je ubrzo uveo u JEZIVU SEKTU (VIDEO)

Tužioci su rekli da je 60-godišnji Lorens Rej "koristio fizičke i psihološke pretnje i prisilu kako bi indoktrinirao i iskoristio grupu" studenata

Objavljeno:

Otac koji je navodno univerzitetski dom svoje ćerke pretvorio u "kult" optužen je za iznuđivanje studenata i prisiljavanje nekih od njih na prostituciju.

Tužioci su rekli da je 60-godišnji Lorens Rej "koristio fizičke i psihološke pretnje i prisilu kako bi indoktrinirao i iskoristio grupu" studenata na Sara Lorens koledžu u Njujorku.

Bivši osuđenik uselio se u spavaonicu svoje ćerke na prestižnom fakultetu za liberalnu umetnost ubrzo po izlasku iz zatvora, a navodno je studente uverio da su mu dućni, podvrgavao mučnim ispitivanjima koja su trajala satima, a lišavao ih je hrane i spavanja.

Navodi se da je mnoge svoje žrtve "pridobio" dok su bili studenti druge godine na univerzitetu. Prve žrtve su mu bili cimeri njegove ćerke.

Rej se uselio u studentski dom u kampusu krajem 2010. godine, predstavljajući se kao očinska figura prijateljima njegove ćerke i sprovodeći "terapijske" seanse sa njima, navodi se u optužnici podnesenoj Okružnom sudu SAD-a.

Tužioci su rekli da je otuđio svoje žrtve od roditelja, uveravajući ih da su "slomljeni", a neke od njih je ubedio da se presele u stan na Menhetnu.

- Nisam se hteo vratiti kući, a ovo je bila moja alternativa - rekao je jedan od studenata .

- Jedan od razloga zašto sam uopšte ušao u kult je taj što nisam imao pojma kako neko može da nađe mesto za život u Njujorku.

Nakon što je stekao poverenje svojih žrtava, Rej ih je "napadao, lažno ih optužujući da su mu naneli štetu pokušajem da ga otruju ili da namerno oštete njegovu imovinu, rekao je tužilac.

Navodno je primoravao studente da uzimaju novac sa štednih računa svojih roditelja i neke od njih primorao na neplaćeni rad na imanju člana porodice u Severnoj Karolini.

Drugi su otvorili kredite ili zatražili novac od drugih kako bi mu pomogli u plaćanju lažnih dugova.

- Rej je svoje žrtve podvrgao gotovo neverovatnom zlostavljanju - rekao je tužilac Berman.

Navodno je jednu žrtvu vezao za stolicu i stavio joj plastičnu kesu preko glave, i tako je skoro ugušio. Rej je istu ženu prisilio na prostituciju i na kraju joj je oduzeo 500.000 dolara.

- Tokom skoro decenije, Lorens Rej je emocionalno, fizički i seksualno zlostavljao imlade žene i muškarce radi sopstvene finansijske dobiti - rekao je Berman.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Independet)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.