MESECIMA JE TRPELA JAKU GLAVOBOLJU: Kada su je odveli u HITNU, lekari su ostali bez reči od ŠOKA! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Facebook

UŽAS!

MESECIMA JE TRPELA JAKU GLAVOBOLJU: Kada su je odveli u HITNU, lekari su ostali bez reči od ŠOKA! (FOTO)

Iako je 15 puta posetila doktora, simptomi na koje se žalila samo su nju zabrinjavali

Objavljeno:

Britanka Beki Hajli (19) je mesecima trpela jaku glavobolju za koju su lekari tvrdili da je migrena. Međutim, nije ni slutila da se iza toga krije opaka bolest.

Ona je imala toliko nesnosne bolove da nije mogla normalno da funkcioniše, piše Health. Nije mogla normalno da živi, da ide u školu i druži se sa vršnjacima. Trpela je toliko jake bolove da nije mogla da pojede normalan obrok.

Bolno saznanje usledilo je kad ju je Hitna odvezla u bolnicu, te su joj konstatovali tumor na mozgu.

Hajli je otkrila kako su joj se prve glavobolje pojavile u novembaru 2017. godine. Ali, tada je konzumirala lekove zbog drugog medicinskog problema, te je mislila da je reč i nuspojavama.

Međutim, kad je u martu 2018. godine završila s terapijom, bol joj se pogoršala. Samo što se zaposlila, bol je postala sve jača. To ju je zabrinulo.

- Glavobolje mi nikad nisu dolazile naglo kao što to oseća većina ljudi s tumorom na mozgu. Znala sam da se probudim s glavoboljom. Ona je sama po sebi simptom, ali znala sam i da zaspim s glavoboljom. Jedino u snu je nisam bila svesna i nisam je osećala - kaže.

Kako je otkrila, lekari su govorili kako je to zbog stresa ili napetosti. Ali vrsta glavobolje nije se uklapala niti u jedan obrazac za ono o čemu su govorili lekari.

- Iskreno, bol je bila užasna - kaže Hajli.

Započela je u predelu čela, ali se vremenom proširila na čitavo područje glave. U jesen 2018. godine uz glavobolje je osećala i mučninu, povraćanje i umor.

Nisam mogla čak ni vodu da popijem ako nije bila prokuvana. Sve što sam pojela ili popila moralo je biti kuvano da ne povratim“, pristila se užasnih trenutaka.

Tokom mesec dana proživljavala je istu rutinu. Probudila bi se jednog jutra s glavoboljom. Sledećeg dana bi povraćala sve što pojede ili popije. Sledeća dva do tri dana se oporavljala, a onda je sve krenulo ispočetka. U tom periodu pojavili su se novi simptomi. U desnom uhu su joj se pojavili zvukovi za koje je posle ustanovila da su nastali zbog pritiska u glavi. Uprkost svim simptomima, lekari su i dalje tvrdili da je sve zbog stresa.

Ali ona je znala i osećala da je u pitanju nešto mnogo opasnije.

- Vodila me intuicija i čini mi se kao da je mozak pokušavao da dosegne neki deo mene koji bi poslušao i razumeo bol u kojoj sam bila te kako bih shvatila što je uzrokuje - kaže ona.

U najtežim trenucima doživela je i poremećaje vida, javljala bi joj se dvostruka slika. Tada je potražila pomoć stručnjaka koji je ujedno i shvatio da nije reč o običnim glavoboljama. Primetio je da je njen optički živac koji prenosi vizualne informacije do mozga natekao, pa ju je poslao na CT. Nalaz je pokazao da ima lezije na području čeonog režnja, pa su je poslali na biopsiju. Ubrzo se utvrdilo da boluje od tumora na mozgu, gemistocističnog astrocitoma.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.