PAR SVINGERA OPTUŽEN ZA DROGIRANJE I SILOVANJE ŽENA: Onda je došlo do ZBUNJUJUĆEG PREOKRETA u slučaju (VIDEO)
Suočili se sa teškim optužbama, Foto: Orange County District Attorney

ZBRKA U SAD

PAR SVINGERA OPTUŽEN ZA DROGIRANJE I SILOVANJE ŽENA: Onda je došlo do ZBUNJUJUĆEG PREOKRETA u slučaju (VIDEO)

Iako se tužilaštvo i odbrana zapravo slažu u ovom slučaju, sudija nije baš siguran

Objavljeno:

Prvo su optuženi za drogiranje i silovanje žena, što su navodno snimali telefonom, ali onda je došlo do preokreta.

Dr. Grant Robičok i njegova devojka, Serisa Rajli, tvrde da su im životi "uništeni" zbog tih optužbi, rekao je njihov advokat.

Tada je slučaj doživeo bizaran preokret prošle nedelje, kada je novi tužilac rekao da će odustati od optužbe protiv kalifornijskog para - navodeći nedovoljne dokaze i tvrdeći da je prethodni tužilac iskoristio slučaj u političku korist.

Ali Rajli i Robičok, ortopedski hirurg i nekadašnja rijaliti zvezda, i dalje nemaju potpunu slobodu. Iako se tužilaštvo i odbrana zapravo slažu u ovom slučaju, sudija nije baš siguran.

Sudija je naložio da se otkrića predaju advokatima navodnih žrtava "kako bis mogli da procene činjenice slučaja, čemu, iskreno, nisu imali pristup u ovoj fazi slučaja", rekao je sudija Fel.

Robičok i Rajli su za "Good Morning America" rekli da su učestvovali u "svingerskom" načinu života. Ali insistirali su da nijedna žena s kojom su bili u seksualnoj vezi nije bila sa njima bez pristakna.

Budući da su optužbe podnesene u septembru 2018. godine, životi para su u haosu, rekao je njihov advokat Tomas M. Ferlauto. Robičoku je suspendovana lekarska licenca i dobio je otkaz.

Okružni državni tužilac okruga Oranž Tod Spicer rekao je da je slučaj protiv ovog para pokrenuo njegov prethodnik, Toni Rakaukas, pokušavajući da dobije podršku da opet bude izabran.

- Ne postoji nijedan dokaz ili video ili fotografija koji pokazuje da je nesvesna ili nesposobna žena bila seksualno napadnuta - rekao je novi tužilac Spicer.

- Nisam stvorio ovu situaciju, ali moja je odgovornost da je popravim - rekao je Spicer.

- Životi Granta i Serise uništeni su zloupotrebom pravosudnog sistema prethodne uprave - rekao je Ferlauto, advokat para.

Ali bivši okružni tužilac Rakaukas negirao je Spicerovu tvrdnju da je on slučaj koristio radi političke koristi.

- Nikada nisam doneo nijednu odluku ili izjavu o ovom slučaju iz bilo kojeg političkog motiva - rekao je Rakaukas u izjavi za CNN prošle nedelje.

Rakaukas je rekao da veruje da su žalbe žena zasnovane na dokazima koje ima.

- Jednostavno se osećam užasno zbog žena koje su imale hrabrosti da se jave i daju svoj iskaz vlastima u ovom slučaju - rekao je bivši tužilac.

- Teško im je bilo da podnesu ove optužbe koje su tako ponižavajuće, a sada moraju sve ponovo da proživljavaju - rekao je.

- Svakako, svaki tužilac trebao bi dugo i teško razmisliti pre nego što odbaci takav slučaj gde se više žena samostalno javilo i podvrglo se teškom procesu otkrivanja svoje intime vlastima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.