AMERIČKA VOJSKA JE GORA OD NACISTA: Upravljao je američkim DRONOVIMA SMRTI, zbog onog što je video DAO JE OTKAZ!
Brendon Brajant, Foto: Youtube printscreen

ISPOVEST BIVŠEG VOJNIKA

AMERIČKA VOJSKA JE GORA OD NACISTA: Upravljao je američkim DRONOVIMA SMRTI, zbog onog što je video DAO JE OTKAZ!

Brandon Brajant, iz Misule proveo je šest godina u vazduhoplovstvu SAD-a upravljajući dronovima iz tamnog kontejnera na 7000 milja od sukoba

Objavljeno:

Bivši američki vojnik koji je upravljao bespilotnim letelicama, i tvrdio da su mu šefovi vazduhoplovnih snaga rekli da je "to samo pas" kada je ubio dete u Avganistanu, opisao je američku vojsku kao "goru od nacista".

Brandon Brajant, iz Misule, proveo je šest godina u vazduhoplovstvu SAD-a upravljajući dronovima iz tamnog kontejnera na 7000 milja od sukoba.

34-godišnjak je ispaljivao rakete iz baze u Las Vegasu. Proveo je i vreme u centrima za kontrolu bespilotnih letelica u Novom Meksiku i Iraku.

Ali nakon naredbe o ubijanju deteta u Avganistanu, znao je da ne može da nastavi i napustio je vojsku da bi se izjasnio protiv američkog bespilotnog programa.

Brajant je rekao da je pretrpeo post-traumatični stresni poremećaj nakon što je bacao rakete na ljude sa druge strane sveta.

U vazduhoplovstvo se prijavio kada je imao 19 godina, a prvo ubistvo izvršio je 2007. Od 2006. do 2011. godine njegova eskadrila pogodila je 1.626 meta, uključujući žene i decu. Prema Brajantovom saznanju, ubio je 13 ljudi, prenosi Sun.

Prvo ubistvo se dogodilo kada je ciljao dronom Predator na trojicu muškaraca na zemljanom putu u Avganistanu. Brajant je gledao kako se posledice njegove akcije odvijaju na monitoru.

- Video sam kako mu krv šiklja iz noge, a zatim sam ga gledao kako umire. Ta slika na ekranu je još uvek u mojoj glavi. Kad god razmislim o tome, još me boli. Kad sam povukao obarač, znao sam da to nije u redu. Kad je projektil pogodio znao sam u svojoj duši da sam postao ubica.

Jedno od najtraumatičnijih iskustava ovog vojnika dogodilo se kasnije iste godine kada je slučajnim pogotkom slučajno ubio dete u Avganistanu. Zadatak mu je bio da izvidi neprijateljsku metu za koju se verovalo da je unutar zgrade, ali u poslednji trenutak je ugledao malo dete kako trči baš u pravcu gde je njegova raketa trebalo da padne.

Kada se požalio nadležnima da je počinio ratni zločin, insistirali su da je u pitanju samo pas.

Brajant je sada žetoki kritičar američke upotrebe bespilotnih letelica rekavši da su oni "gori od nacista, jer bismo trebali znati bolje". Rekao je:

- Razmišljam o suđenju u Nirnbergu. Svi ti momci koji su osuđeni tokom suđenja, govori su istu stvar, "samo obavljao svoj posao".

Takođe je rekao da su njegovoj porodici pretili od kada je napustio vojsku.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.