Proputovao svih 196 zemalja sveta: Ovo je njegov izbor 10 mesta koje morate da  posetite! (VIDEO)

Sa samo 28 godina

Proputovao svih 196 zemalja sveta: Ovo je njegov izbor 10 mesta koje morate da posetite! (VIDEO)

Iako je stotinak zemalja proputovao zahvaljujući sponzorima, Danac Henrik Jepesen tvrdi da je taj cilj moguće ostvariti ako unapred razmišljate o troškovima
Objavljeno: 12:36h

Dvadesetosmogodišnjak iz Danske Henrik Jepesen je najmlađa osoba na svetu koja je proputovala baš svaku državu na planeti. Sa poslednjeg putovanja došao je u aprilu, kada bio u Eritreji. Pakujte se: Ovo je 10 najjeftinijih turističkih destinacija i atrakcija na planeti! (VIDEO) Iako je nekih stotinak zemalja proputovao zahvaljujući sponzorima, Henrik tvrdi da je moguće ostvariti ovaj cilj ako unapred razmišljate o troškovima: - Moj savet je da budete uporni i da ne odustajete. Uglavnom sam uspevao da putujem sa malo novca tako što sam leteo niskobudžetnim aviokompanijama, stopirao, jeo jeftinu hranu iz supermarketa (uglavnom voće, većina ljudi se na putovanjima ugoji, ja sam smršao), i odsedao kod lokalnog stanovništva - kaže Jepesen.

Danska će zauvek ostati njegov dom, ali Henrik smatra da je Južnoafrička republika zemlja u kojoj bi mogao da živi, a tamo je proveo i poslednjih nekoliko meseci. 1. Južnoafrička republika Najdraža zemlja iz više razloga. Zbog različitosti, ljudi, hrane, gradova, sela, prirode, životinja i zbog pristupačnosti. To su samo neke stvari koje mi sada padaju na pamet.

2. Novi Zeland
3. Italija
4. Maldivi
5. Australija
6. Vanuatu
7. Ruanda
8. Palau
9. Sejšeli
10. Tajland
Jutarnji

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.