BILA JE ZALJUBLJENA U SUROVOG UBICU: Ubio je više od 30 žena, a ona je o njemu otkrila UZNEMIRUJUĆE STVARI
Ted Bandi, Foto: Printscreen/Youtube/Carol Dorman

STRAŠNO

BILA JE ZALJUBLJENA U SUROVOG UBICU: Ubio je više od 30 žena, a ona je o njemu otkrila UZNEMIRUJUĆE STVARI

Upravo je Kendal bila ona koja je Bandija prijavila policiji

Objavljeno:

Elizabet Kendal (pravo ime: Elizabet Klefer) deset godina je bila u vezi sa jednim od najokrutnijih serijskih ubica svih vremena, Tedom Bandijem. Bandi je priznao ubistva 30 žena tokom sedamdesetih, ali sumnja se da je postojalo još žrtava. Pogubljen je 1989. godine, a upravo je Elizabet bila ta koja ga je prijavila policiji.

O detaljima njihovog odnosa progovorila je za novu dokumentarnu seriju Amazon Prime-a pod naslovom "Falling for a Killer" (Zaljubljena u ubicu). Osim nje, u seriji od pet epizoda o Bandiju će govoriti i njena ćerka Moli, kao i druge žene koje su bile povezane sa njegovim zločinima. Elizabet se nakon Bandijevog pogubljenja povukla iz javnosti.

- Prvi put će Tedova dugogodišnja devojka Elizabet, njena ćerka Moli i druge preživele podeliti iskustva koja su proživele i otkriti nove uznemirujuće detalje o Bandiju i moći koju je imao nad ženama, a pokazaće i nikad do sad viđene porodične fotografije - piše u opisu serije koja bi trebalo da pokriva vremenski period od 20 godina.

S Amazona su objasnili da će nova serija govoriti o Bandijevim zločinima iz ženske perspektive i baciti novo svetlo na to kako se njegova duboka mržnja prema ženama uklopila u razdoblje feminističkog pokreta sedamdesetih.

Upravo je Kendal bila ona koja je Bandija prijavila policiji, a u seriji je progovorila o tome kako je bilo živeti s njim i pokušala da objasni kako je uspevao da očara tolike žene.

- Nikad ne bih mogla ni da pomislim da je on bio sposoban da čini takve stvari. Zaljubila sam se u njega na prvi pogled, ali postojale su neke stvari koje nisam mogla da ignorišem - navodi ona u trejleru serije.

O Bandiju je nedavno objavljena i Netflixova serija "Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile" (glumio ga je Zak Efron), a snimljena je prema memoarima objavljenim u knjizi "The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy", koju je Elizabet napisala dok je Bandi bio u zatvoru. Njih dvoje su bili u dugoj vezi, a ona je otkrila da dugo vremena nije mogla ni da nasluti da je upravo on osoba koja je odgovorna za brojne nestanke mladih žena u to vreme.

Godine 1974, kad su njih dvoje zajedno bili već pet godina, policija je objavila fotorobot osobe koja je osumnjičena za ubistva mladih žena, a otkrili su i da se zove Ted. Kad je Elizabet videla crtež, shvatila je da jako liči na njenog dečka i tako je počela užasna sumnja. Ubrzo nakon toga ga je prijavila policiji i otkrila da je u njegovom stanu pronašla torbu sa ženskom odećom i hrpom ključeva, kao i zavoje. (Bandi se inače često pretvarao da je ozleđen kako bi se lakše približio svojim žrtvama.)

Međutim, čak ni nakon što ga je prijavila policiji, nije mogla da ostavi Teda. Sve veze s njim prekinula je tek 1980., kad je on već otpočeo vezu sa Kerol En Bun. (Bune je bila njegova prijateljica sa kojom se venčao tokom suđenja za ubistva.)

Bandi je Elizabet često pozivao iz zatvora i slao joj pisma, a jednom prilikom joj je priznao da nije puno nedostajalo da se i sama nađe na spisku žrtava.

- Spavao sam u tvojoj kući i osetio sam da mi dolazi. Zaista sam se trudio da to dovedem pod kontrolu - rekao joj je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.