VETERINARI SU SPASILI MILIONEROVOG PSA OD SIGURNE SMRTI: Svi bruje o načinu na koji im se ODUŽIO (VIDEO)
Zlatni retriver, Foto: Youtube printscreen/uwmadison

Kućni ljubimci

VETERINARI SU SPASILI MILIONEROVOG PSA OD SIGURNE SMRTI: Svi bruje o načinu na koji im se ODUŽIO (VIDEO)

Prognoza nije bila dobra, a njegovom su vlasniku rekli kako mu je ostalo manje od mesec dana života.

Objavljeno:

Dejvid MekNil, osnivač kopmpanije WeatherTech je u znak zahvalnosti veterinarima koji su njegovog psa izlečili od raka, platio reklamu na Super Boulu. Kaže da je ga koštala oko 6 milona dolara.

Umesto da kao znak zahvalnosti njima uplati taj novac, rekao je da želi da gledaoci podrže rad bolnice svojim donacijama.

Pas imena Skaut (engl. izviđač) koji se leči od raka u Školi veterinarske medicine Univerziteta u Viskonsinu u reklami će imati glavnu ulogu.

Skaut je zlatni retriver i neslužbena maskota za kompaniju "WeatherTech". Weather Tech izrađuje automobilske delove poput prilagođenih prostirki, ali i proizvode za dom i kućne ljubimce.

Na leto 2019. godine, Skautu je dijagnostifikovan tumor na srcu, odnosno agresivan karcinom zidova krvnih žila.

Prognoza nije bila dobra, a njegovom su vlasniku rekli kako mu je ostalo manje od mesec dana života.

- Nakon što smo saznali dijagnozu, vratili smo se kući. Skaut je stajao u uglu sobe i veselo je mahao svojim repom. U tom sam trenutku pomislio da nema šanse da uspavam svog psa. Jednostavno nisam hteo - prenosi NBC News.

Skaut je tada došao u bolnicu univerziteta gde je odmah podvrgnut hemoterapiji i zračenju, ciljanom za vrstu tumora koji je imao.

Otprilike mesec dana kasnije, njegov se tumor smanjio za oko 78 posto, a onda i za 90 posto. Danas je Skaut gotovo potpuno zdrav pas.

- Skaut je savršen pacijent jer dobro podnosi više načina terapije. Njegov primarni tumor je dobro reagovao na lečenje, a uspeli smo održati njegov kvalitet života na vrlo visokom nivou - rekao je Dejvid Vejl , profesor uporedne onkologije koji ga je lečio.

- Na kraju dana, Skautov kvalitet života najvažnija je briga njegove porodice, kao što je i naša - kaže onkolog.

WeatherTech je tako odlučio proslaviti Skautovu drugu šansu za život i staviti ga u reklamu za Super Boul zajedno sa doktorima koji su mu spasili život.

- Ovo je neverovatna prilika ne samo za Univerzitet Viskonsin i Veterinarsku školu, već i za veterinarstvo u celom svetu - rekao je Mark Markel, dekan Veterinarske škole.

- Toliko je onog što danas znamo o dijagnostifikovanju i lečenju raka u veterini. Oduševljeni smo sa gledaocima Super Boula podeliti kako naša profesija menja živote poput Skautovog - ispričao je Markel.

Scoutov vlasnik, David McNeal rekao je da se nada da će reklama podstaknuti razgovor o raku koji najčešće pogađa pse. Prema statistikama Univerziteta u Viskonsinu rak je najveći uzrok bolesti i smrti kod starenja pasa.

Reklama je snimljena u decembru i traje 30 sekundi, a prikazaće se tokom druge četvrtine Super Bowla na Foxu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.