Zašto svi kradu broj 420 sa vrata hotelske sobe? Razlog je urnebesan (GIF) (FOTO)

Mladost ludost

Zašto svi kradu broj 420 sa vrata hotelske sobe? Razlog je urnebesan (GIF) (FOTO)

U jednom hotelu u Koloradu, pločica sa brojem 420 je toliko puta kradena sa vrata, da su se vlasnici nakon zadnje krađe odlučili da broj jednostavno napišu na vrata
Objavljeno:

Amerikanci su prilično sujeverni, pa u zgradama izbegavaju 13. sprat, pa često idete sa 12. na 14. Ali ako je već prihvaćeno da je 13 nesretan broj, šta onda ne valja sa brojem 420? 10 razloga zašto marihuanu treba legalizovati (GIF) (VIDEO) Odgovor na to je: marihuana! Broj 420 usko je povezan sa kanabisom, s obzirom na to da je 20. april u Sjedinjenim Američkim Državama dan kad se širom zemlje slavi marihuana i naveliko se uživa u njoj.

Iz tog razloga, neki hoteli otišli su toliko daleko da na vrata ne stavljaju pločicu sa brojem 420, već kombinaciju 419 + 1, kako bi izbegli povezivanje sa marihuanom, ali i da bi odgovorili goste sobe od uživanja iste.
U drugim hotelima soba sa "marihuanskim" brojem uopšte ne postoji, a oni koji je imaju, često ostaju bez broja na vratima jer zaljubljenici u "travu" broj ponesu sa sobom kao suvenir. U jednom hotelu u Koloradu, pločica sa brojem je toliko puta kradena sa vrata, da su se vlasnici nakon zadnje krađe odlučili da broj 420 jednostavno na vrata - napišu. Cela priča sa 20. aprilom vezana je za grupu studenata koji su sedamdesetih godina studirali na univerzitetu San Rafael u Kaliforniji.
Oni su se nalazili svakodnevno u 16:20 kod statue Luja Pastera, da bi uživali u konzumiranju marihuane. Pre toga bi po hodnicima jedni drugima šaputali "Luj 420", tako da se legenda vremenom proširila širom Amerike, pa je danas mladima jasno što znači broj 420. (Espreso.co.rs / Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.