Niste čuli za berzu slobodnog vremena? Poželećete da je i vaša firma uvede (FOTO) (GIF)

Trguju sa šefom

Niste čuli za berzu slobodnog vremena? Poželećete da je i vaša firma uvede (FOTO) (GIF)

Koliko vam slobodnih dana i sati fali tokom meseca, i da li biste se odrekli dela plate za njih?
Objavljeno:

Dugo se priča o tome kako je srećan radnik - radnik koji je rasterećen. Ipak, mnogi poslodavci ne vole baš da poklanjaju slobodne sate i dane svojim radnicima. Ipak, neke firme su osmislile kreativnije sisteme, gde se ljudima ostavlja izbor kako da "trguju" svojim slobodnim satima.

Profimedia
Tako, na primer, španska Elektrodistribucija, ima otvorenu Berzu slobodnog vremena. Evo i kako ona funkcioniše. Podelio radnicima milione dolara - njihove reakcije su neprocenjive (VIDEO) (FOTO) Svaki radnik ima besplatne "akcije" od 70 sati, i može da ih utroši na šta god želi, uz pristanak šefa. Dakle, on ne mora da smišlja izgovore za razne odlaske kod lekara, za završavanje raznih obaveza, već proda nekoliko sati koje poseduje. Čist račun, duga ljubav - reklo bi se.
Profimedia
Radnici ove firme očigledno mogu da biraju da li im je važniji novac ili vreme sa porodicom, jer kad potroše svoje sate, onda mogu da otkupe od kolega koji su "uštekali" sate. Cena je cena radnog sata u toj firmi. Kako izgleda posao u Guglu, kada obiđete celu zemaljsku kuglu? (FOTO)
Profimedia
No, i od firme može da zatražii još akcija, ako je spreman da plati. Firma je to lepo smislila, vladaju pravila tržišta, pa nam ostaje da i vas upitamo: koliko biste svojih slobodnih sati prodali mesečno? (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.