PALA JE U KOMU ZBOG RETKE BOLETI: Lekari su rekli da isključe aparate a ONDA SE DESILO ČUDO!
Foto: BENEFIT DINNER FOR KERTISHA BRABSON / FACEBOOK

čudo

PALA JE U KOMU ZBOG RETKE BOLETI: Lekari su rekli da isključe aparate a ONDA SE DESILO ČUDO!

Kertiša je odvezena u bolnicu, gde joj je dijagnostikovan Encefalitis anti-NMDA receptora

Objavljeno:

Kertiša Brabson iz Ohaja probudila se iz kome u kojoj je bila sedam meseci, nakon što su lekari rekli da joj je mozak u vegetativnom stanju i savetovali porodicu da isključi mašinu koja ju je održavala u životu.

Kertiša je upala u komu nakon napada u septembru 2018. Prethodno je njena majka Kertiz primetila da nešto nije u redu jer se njena ćerka čudno ponašala. Ona je posezala za stvarima koje nisu bile tu, pričala sama sa sobom i plesala kao da je na koncertu.

Kertiša je odvezena u bolnicu, gde joj je dijagnostikovan Encefalitis anti-NMDA receptora, bolest u kojem se telo bori protiv sopstvenih moždanih ćelija. Ubrzo po dolasku Kertiša je upala u komu, preneo je "San".

- Lekari su mi rekli da je njen mozak u vegetativnom stanju i da treba da isključimo mašinu za održavanje u životu. Ja nisam lekar. Nisam išla u školu, ali kad je reč o vašem detetu uradićete sve što možete da ga povratite - rekla je Kertiz.

Kertiša je nakon toga premeštena u medicinski centar Veksner u Kolambusu, gde se četiri meseca kasnije i probudila, 7. aprila 2019.

- Skakali smo i vrištali od sreće, niko nije spavao tog jutra – kaže Kertiz.

Dr Šrada Mainali, jedna od lekara koji su tretirali Kertišu, bila je šokirana kad je saznala da se ona probudila iz kome.

- Jedan od članova osoblja koji su bili dežurni te noći poslao mi je poruku ujutro i rekao da neću verovati šta je video. Upitala sam ga šta se desilo, a on je odgovorio da je Tiša otvorila oči i da prati jednostavne komande – navela je dr Mainali.

Ove godine, za razliku od prošle, Kertiša je mogla da proslavi praznike kući sa majkom i svojom ćerkom Dajmonik i sinom Peresom,.

-Imam velike nade da će se ona oporaviti kako treba i živeti normalnim životom – dodala je dr Mainali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.