Pronađeni novi dokazi o vasrksnuću Isusa Hrista! (FOTO)

Za sve neverne Tome

Pronađeni novi dokazi o vasrksnuću Isusa Hrista! (FOTO)

Dva parčeta platna za koja se verovalo da su povezana sa raspećem Isusa Hrista imaju previše sličnosti
Objavljeno: 04.05.2016. 10:33h
Dva drevna parčeta tkanine koja se vezuju za Isusa Hrista i koja su dugo smatrana dokazom njegovom vaskrsnuća postoje i danas i po rečima naučnika - autentični su. Radi se o pokrovu iz Toleda i maramici iz Ovieda, a oba u nazivu nose imena gradova u kojima se trenutno nalaze. 

Da li vam je poznato ovo lice? Verovali ili ne, ovako je izgledao Isus! (FOTO)

Za pokrov iz Toleda milioni hrišćana veruju da je pogrebna odeća Isusa Hrista. Radi se o platnu dužine 4,5, a širine jedan metar, koje sadrži negativ odraslog čoveka. Iz tog negativa naučnici su uspeli da zaključe da se rad o čoveku koji je mučem, bijen i raspet na krst. Sva četiri Jevanđelja pominju ovu finu tkaninu, a na njemu se vide tragovi preko 100 udaraca bičem,  kao i tragovi krune od trnja, i ožiljak ispod rebara.

Pokrov iz Toleda / Wikipedia


U pitanju je jedna od najispitivanijih relikvija i obavijena je velom misterije. Prvo, kako je nastao lik čoveka, od čega se sastoji, jer se ne može skinuti ni žiletom. Drugo, krv čoveka je prodrla u platno pa je tek onda nastao lik čoveka, što je još jedna misterija. 

Kovčeg u kojem je maramica iz Ovijeda / Wikipedia


Srećan Uskrs! Hristos vaskrese! Da li znate zašto prvo jaje treba da se farba u crveno? (FOTO)

Maramica iz Ovijeda se nalazi u katedrali u ovom gradu i predstavlja platno  86 sa 56 santimetara kojim je navodno pokrivena glava Isusa odmah po raspeću. Na njemu su ostali samo tragovi krvi - krvne grupe AB, koja se poklapa sa nalazom sa pokrova iz Turina. Naučnici tvrde da su korišćeni za istog čoveka.

(Espreso.rs / Newsweek)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media