IMAM 5 DECE KOJA NISU NOSILA PELENE! Nije lako, ali je je ova METODA URODILA PLODOM (FOTO)
Njena deca ne nose pelene, Foto: Instagram

odlična metoda

IMAM 5 DECE KOJA NISU NOSILA PELENE! Nije lako, ali je je ova METODA URODILA PLODOM (FOTO)

Ona na svom blogu i Instagramu otkriva cake kojima se poslužila kako bi uspela u svojoj nameri da joj deca što manje vremena provedu u pelenama

Objavljeno:

Kad kažem drugim mamama da imam petoro dece koja nisu nosila pelene u trenutku kada su prohodala i da nijedno od njih nisam morala da učim na nošu, obavezno ostanu bez teksta jer im nije jasno kojim sam metodama to uspela, kaže Andrea Olson, mama iza Instagram naloga "Godiaperfree".

Ona na svom blogu i Instagramu otkriva cake kojima se poslužila kako bi uspela u svojoj nameri da joj deca što manje vremena provedu u pelenama.

Pre svega, dozvolite da napomenem jednu stvar: neće biti baš sasvim lako. Primenila sam metodu koju sam nazvala "komunikacija o eliminaciji". Radi se o treningu beba na šolju, kako bi se pelene potpuno eliminisale od malih nogu.

Sa mojom metodom počinje se odmah po rođenju, jer je lakše početi što pre i jer novorođenčad imaju svoje instinkte u vezi sa higijenom koji kasnije slabe. Zašto bih dozvolila da moja deca kake i piške u pelenu kada imaju instinkte koji im kažu da to ne rade. I biologija i psihologija jasno govore da bebe neće obavljati nuždu u pelene osim ako su primorane na to. Dakle, čim krenu da se uspravljaju, vadim ih iz pelena.

Dok sam bila trudna sa prvim detetom, mnogo sam čitala o ovoj metodi eliminacije pelena i primenila sam je čim se rodio. Odmah se navikao na to da ide na šolju i to mi je mnogo doprinelo samopouzdanju novopečene majke. U narednih osam godina, rodila sam još četvoro dece i sve sam navikla na ovu metodu. Kad me ljudi pitaju zašto to radim, govorim istinu:

- Zato što je lakše nego da menjate milion prljavih pelena. I zašto bih želela da sedim i čekam da se moje dete u kaki da bih to čistila? I bebe više vole ovu metodu.

Tako je i bebama lakše, komfornije, manje gnjavaže i zdravije. Nema osipa od pelena, nema konstipacije, nema nepotrebnih trauma kad sa pelena prelaze na nošu pa na šolju, nema piškenja u krevet. Ne samo to, uštedeli smo oko 10.000 dolara na pelenama, sačuvali okolinu i podigli decu koja nisu odrasla okružena smradom prljavih pelena.

Za sve koji će mi reći da je meni lako jer sam domaćica, imam jednu stvar da vam kažem. Imam tri sopstvene firme, petoro dece i živim u seoskoj kući iz 1890. godine (dakle, stalno moramo nešto da popravljamo). Radim četiri dana nedeljno od kuće i uz sve to i dojim. Ostatak dana čuvam decu, planiram obroke, čistim, kupujem i radim sve što treba. Ako ja mogu, možete i vi.

Svako od moje dece je ostalo bez pelena čim se uspravilo i krenulo da uči da hoda. Sa svakim od njih išlo je ovako: prvo dete je skinulo pelene sa 9,5 meseci, drugo sa 13, treće sa 17, četvrto sa 12 a peto sa 13 meseci.

Svi su sa otprilike 26 meseci prestali da noću piške i tada sam im skidala noćne pelene.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.