MAHALA KURANOM I VRIŠTALA DA ĆE DA RAZNESE AVION U VAZDUH: Putnici skočili na ženu teroristu! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen

za dlaku

MAHALA KURANOM I VRIŠTALA DA ĆE DA RAZNESE AVION U VAZDUH: Putnici skočili na ženu teroristu! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Sve vreme je vikala i mahala Kuranom

Objavljeno:

Jedna žena je jutros tvrdila da je pripadnik pokreta "FETO" u avionu u Istanbulu. Putnici su je pridržavali, a tim obezbeđenja nije našao ništa sumnjivo kod nje. Turska optužuje "FETO", takođe poznat kao Hizmet, za neuspeli pokušaj državnog udara 2016. godine.

Žena koja tvrdi da je terorista izazvala je paniku na letu iz Istanbula, nakon što je ljutito mahala Kuranom u putničkoj kabini i pretila da će razneti avion.

Noseći tamne naočare i plavu burku, žena je tvrdila da pripada "FETO-u", grupi koju Turska krivi za pokušaj državnog udara 2016. godine. Nakon svog pretećeg govora, putnici su je obuzdali i izveli iz aviona, prenosi turski list "Jeni Safak".

Zatim je bezbednosni tim pretražio avion koji je leteo na Kipar i u avionu nije pronašao ništa sumnjivo. Prema "Kipar Mejlu" žena je vikala:

- Ja sam član FETO i dići ću avion u vazduh.

Snimci koji su napravljeni u kabini pokazuju kako su ženu opkolili i obuzdavali od drugih putnika nakon što je mahala Kuranom.

Žena je tvrdila da ima čak pet bombi, prema izveštajima turskih medija. Takođe se činilo da drži sliku Fethulaha Gulena, islamskog imama koji stoji iza kontroverznog pokreta. Postoje kontradiktorni izveštaji o tome da li je avion kasno poleteo ili je let otkazan.

Čini se da su se neki putnici u sredu ujutru vratili na aerodrom nakon panike. Avion je trebalo da poleti sa istanbulskog aerodroma "Sabiha Goken", a da sleti na Međunarodni aerodrom Erkan, na severnom Kipru koji je pod kontrolom Turske.

"FETO", koji zovu Fetulahistička teroristička organizacija, naziv je koji turska vlada koristi za opisivanje Gulenovog pokreta. Gulen negira tu tvrdnju, insistirajući da on vodi miran islamski pokret poznat kao "Hizmet".

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužuje pokret za neuspeli pokušaj svrgavanja sa vlasti u leto 2016. godine. Ankara je progonila simpatizere Gulena unutar i van zemlje od neuspelog puča, u kojem je ubijeno više od 250 ljudi.

Više od 130.000 državnih službenika je otpušteno hitnim dekretima, a 77.000 ljudi je uhapšeno zbog navodnih veza sa Gulenom. Čistka se čak proširila i na sudije u Turskom fudbalskom savezu, od kojih je nekoliko otpušteno nakon puča.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.