NAGO TELO NJIHOVE ĆERKE PRONAĐENO JE U DIVLJINI: Kako je dete sa posebnim potrebama dospelo tamo? Roditelji OČAJNI
Majka traži odgovore, Foto: RTE / AP

traže istinu

NAGO TELO NJIHOVE ĆERKE PRONAĐENO JE U DIVLJINI: Kako je dete sa posebnim potrebama dospelo tamo? Roditelji OČAJNI

Telo Nore Kvoirin pronađeno je pored potoka udaljenog oko 2,5 kilometra od njenog smeštaja, 10 dana nakon što je ona nestala u avgustu

Objavljeno:

Roditelji tinejdžerke koja je umrla na porodičnom odmoru u Maleziji veruju da je u njenom nestanku i smrti postojao "zločinački element".

Telo Nore Kvoirin pronađeno je pored potoka udaljenog oko 2,5 kilometra od njenog smeštaja, 10 dana nakon što je ona nestala u avgustu.

Post-mortem pregled pokazao je da je 15-godišnjakinja umrla od unutrašnjeg krvarenja, verovatno uzrokovanog glađu i stresom. Njeni roditelji rekli su za RTE da su odlučni da saznaju istinu.

Meabh, njena majka, je rekla da bi bilo „fizički i mentalno nemoguće zamisliti da bi ona [Nora] uopšte mogla da pređe toliki put“.

- Nikada nije sama otišla do ulaznih vrata naših komšija - rekla je.

- Za nas se dogodilo nešto vrlo složeno. Od početka smo insistirali da verujemo da postoji kriminalni element u onome što se dogodilo.

Sebastien,otac, je rekao da kada nisu mogli pronaći Noru u blizini hotela, shvatili su da se dogodilo nešto ozbiljno.

- Misliti da bi Nora mogla ustati usred noći, gola, bosa, izaći iz bungalova u džunglu, imajući u vidu da je teren izuzetno strm i opasan, u potpunoj tami nema apsolutno nikakvog smisla - rekao RTE.

- Smatramo da je apsurdno razmišljati o ovoj mogućnosti.

Njeno beživotno i nago telo pronađeno je nakon desetodnevne pretrage na području koje su prethodno pretraživali spasioci.

Porodica ju je opisala kao ranjivu jer je rođena sa holoprosencefalijom, poremećajem koji utiče na razvoj mozga.

Malezijska policija saopštila je da nema sumnje da je Nora žrtva zločina. Kvoirinsovi su rekli da još uvek čekaju pune rezultate smrti iz Malezije. U Londonu je obavljen još jedan posmrtni pregled - čekaju se i rezultati istog. Sebastien je rekao da mogu dobiti "određeni stepen završnice" ako shvate šta se dogodilo.

- Odlučni smo da se borimo za njena prava kao čoveka, kao deteta sa posebnim potrebama - kazala je Meabh.

- Mi zaista verujemo da, da su oni razumeli ono što pokušavamo da objasnimo, u smislu onoga što je Nora bila sposobna, a na šta nije sposobna, možda bismo mogli postići više dok smo još bili u Maleziji. Ali uz svu pravu podršku zalagaćemo se za dalju istragu i nadamo se da ćemo ipak pronaći neke odgovore. Mislim da ćemo živeti sa užasom onoga što se desilo u Maleziji do kraja života. Mislim da ćemo pravdu tražiti onoliko koliko možemo. Moramo pronaći mir u svojim srcima. Noru ćemo nositi sa sobom zauvek. Ona je sa nama ovde svaki dan. Svakodnevno razgovaram s njom. Drži me za ruku. Čujemo je, vidimo je u svemu što radimo kod kuće. Zauvek ćemo biti porodica. - poručuju roditelji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/bbc)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.