DOK GRETA DRŽI BESNE GOVORE, OVA DEVOJKA JE OTKRILA KAKO DA SE REŠIMO PLASTIKE: Ona ipak nije OSOBA GODINE!
Mnogi misle da je Vag više zaslužila priznanje od Grete, Foto: Youtube printscreen

KO JE VIŠE ZASLUŽIO PRIZNANJE?

DOK GRETA DRŽI BESNE GOVORE, OVA DEVOJKA JE OTKRILA KAKO DA SE REŠIMO PLASTIKE: Ona ipak nije OSOBA GODINE!

Morgan Vag nije priznata kao Tunberg

Objavljeno:

Prošle nedelje, magazin TIME proglasio je tinejdžerku klimatsku aktivistkinju,Gretu Tunberg, "osobom godine.“

Njihova odluka ostavila je mnoge u čudu, jer se pitaju šta je zapravo tinejdžerka iz Švedske učinila da zasluži toliko priznanje.

Kritičari ove odluke navode da je Time prevideo mlade žene poput Morgan Vag, koja je prošle godine zapravo postigla naučno otkriće koji bi mogao biti jedan od najznačajnijih doprinosa našoj planeti u novijoj istoriji.

U julu 2018. godine Independent je izvestio o Morgan Vag, studentkinji biologije iz Oregona, koja je možda našla rešenje za jednu od ekoloških kriza na svetu. Otkrila je bakterije za uzgoj koje mogu "da jedu" plastiku i razgrade je u nus-proizvode koji su bezopasni.

Jedna od najčešćih plastika je PET ili polietilen tereftalat. Koristi se u ambalaži za boce, odeću i hranu. Ovoj vrsti plastike je potrebno stotine godina da se razgradi i ona nanosi štetu okolini. Prema Vagovoj „ljudi proizvedu 300 miliona tona nove plastike svake godine - ipak, uprkos našim najboljim naporima, manje od 10 odsto toga završi u reciklaži".

Za razliku od tinejdžerke koja se bavi klimom, Grete Tunberg, Morgan Vag zapravo doprinosi spašavanju naše zemlje. Greta Tunberg je svetsku slavu postigla kad je u septembru 2019. godine održala besan govor.

Mnogi njeni kritičari smatraju da je ona uspešan PR projekat liberala i njenih roditelja, i da je dete kojim se manipuliše.

Šta vi mislite, da li je Vag više zaslužila priznanje od Grete?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/100percentfedup.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.