ISPISAN JE SA FAKULTETA JER BI DIPLOMIRAO SA 10 GODINA: Mali genije koga svet nikada nije video!
Foto: Printscreen/jutjub

SVE SE PROMENILO

ISPISAN JE SA FAKULTETA JER BI DIPLOMIRAO SA 10 GODINA: Mali genije koga svet nikada nije video!

Otkrio je da je sve bilo u redu do momenta kada su oni rekli da žele da njihov sin doktorira na drugom fakultetu

Objavljeno:

Roditelji devetogodišnjeg Lorena Simonsa ispisali su ga sa Univerziteta Ajdhoven nakon što su predavači istakli da on neće biti sposoban da završi fakultet dovoljno brzo i tako postane najmlađa osoba na svetu koja je diplomirala.

Loren je trebao da završi studije elektronskog inženjeringa do kraja godine i tako postane prva osoba koja je diplomirala na Univerzitetu pre 10. godine života. On i njegove kolege uklonjeni su sa jednog od predmeta jer je njihov projekat potrebno dodatno testirati. Kako je testove nemoguće završiti pre njegovog rođendana 26. decembra onda su mu planovi pali u vodu.

"On je veoma talentovan dečak koji je išao kroz studije na jedan izvanredan način“, rekao je portparol univerziteta.

Roditelji su ipak odlučili da ga ispišu sa ovog univerziteta i odvedu ga da diplomira negde drugo.

"Do prošle nedelje sve je bilo u redu, a sada pričaju o odlaganju u trajanju od 6 meseci“, rekao je razočarano njegov otac Aleksander.

Otkrio je da je sve bilo u redu do momenta kada su oni rekli da žele da njihov sin doktorira na drugom fakultetu, piše Independent.

"Postoji veliko interesovanje drugih univerziteta za njega. Svi žele da budu deo njegovog života i planova“, dodao je Aleksander.

Najmlađa odoba na svetu koja je diplomirala je Majkl Kearni iz Amerike koji je diplomirao u junu 1994. godine kada je imao 10 godina i 4 meseca.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.